Βραζιλία: Πορεία συμπαράστασης για τον πρόεδρο Μπολσονάρου!

Οπαδοί του Βραζιλιάνου Προέδρου προχώρησαν χθες το βράδυ (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) σε διαδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το πρόσωπό του, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν φορούσαν μάσκα (παρ' όλο που είχαν πάρει μαζί τους) ή την είχαν κρεμασμένη στον λαιμό...

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Μπραζίλια για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος βρίσκεται ακόμη σε καραντίνα, προσβληθείς πριν από λίγο καιρό από τον νέο κορωνοϊό.

Ντυμένοι με τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας, οι συμμετέχοντες διαδήλωσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας κρατώντας πατριωτικά σύμβολα, σταυρούς και φωτογραφίες του προέδρου, ο οποίος παραμένει σε καθεστώς κοινωνικής απομόνωσης στο μέγαρο Alvorada στην Μπραζίλια, απ’ όπου ασκεί τα καθήκοντά του μέσω τηλεδιασκέψεων.

Σφοδρός επικριτής της καραντίνας και έχοντας επιχειρήσει να υποβαθμίσει αυτούς τους τελευταίους τέσσερις μήνες τη σοβαρότητα της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα του, ο 65χρονος Μπολσονάρου ανακοίνωσε την 7η Ιουλίου ότι προσβλήθηκε από τον ιό.

Την περασμένη Τετάρτη υποβλήθηκε σε δεύτερο τεστ, στο οποίο επιβεβαίωσε ότι έχει μολυνθεί, όμως διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι συνεχίζει τη θεραπεία του με υδροξυχλωροκίνη.

Οι διαδηλωτές, που ήλθαν από ολόκληρη τη χώρα, πέρασαν από διάφορες περιοχές της μεγάλης λεωφόρου όπου βρίσκονται τα υπουργεία και, παρ' όλο που οι περισσότεροι διέθεταν μάσκες προστασίας, πολλοί τις φορούσαν γύρω από τον λαιμό ή και καθόλου.

Μεταξύ αυτών και ο Άνζελο Λουίς, μηχανικός, ο οποίος είπε: "Η Βραζιλία μας είναι μια χριστιανική χώρα και εμείς στηρίζουμε τον Μπολσονάρου, διότι έπειτα από πολλά χρόνια αναμονής, έχουμε έναν πρόεδρο που συμφωνεί με τα πιστεύω μας".

Χθες το βράδυ, ο Μπολσονάρου βγήκε από το προεδρικό μέγαρο για να συζητήσει με τους υποστηρικτές του κοντά στη προεδρική κατοικία, φορώντας μάσκα και τηρώντας απόσταση δύο μέτρων.

Να σημειωθεί ότι η Βραζιλία βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ, στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (άνω των 2 εκατομμυρίων) και νεκρών (άνω των 78.770).