Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Ζάκυνθο

Μια τουρίστρια (σε κατάσταση εγκυμοσύνης) από την Πολωνία που έχει τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο καραντίνας βρέθηκε τελικά θετική στον κορωνοϊό και έγινε το πρώτο κρούσμα στο νησί του Ιονίου.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη Ζάκυνθο έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές του νησιού, μετά την αποστολή των αποτελεσμάτων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, πρόκειται για μια τουρίστρια (εγκυμονούσα) από την Πολωνία ,η οποία διέμενε στην περιοχή Πλάνου και έχει ήδη τεθεί σε απομόνωση σε ξενοδοχείο καραντίνας στο Κερί, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την πόλη της Ζακύνθου.

Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική και ήρθε στο νησί μαζί με τον σύζυγο και το παιδί τους. Είχε υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή της στη Ζάκυνθο, ενώ, αμέσως μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε για το κρούσμα το ξενοδοχείο όπου διέμενε και τις τοπικές αρχές, ώστε να τεθεί σε ισχύ το πρωτόκολλο για τη μεταφορά των τριών ατόμων στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Είναι ένα από 24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωναϊού ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ, τα 18 εκ των οποίων ήταν από το εγχώρια και τα 6 εισαγόμενα. 

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ο σύζυγος και το παιδί της Πολωνής τουρίστριας που βρέθηκε θετική. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ