Κορωνοϊός: Στην εντατική χαροπαλεύει ο υπουργός Οικονομίας της Βολιβίας!

Σε κρίσιμη κατάσταση φέρεται να βρίσκεται ο Όσκαρ Ορτίς Αντέλο που είχε βρεθεί θετικός μετά από διαγνωστικό έλεγχο την περασμένη Κυριακή.

Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική νοσηλεύεται ο Υπουργός Οικονομίας της Βολιβίας, Όσκαρ Ορτίς Αντέλο καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή.
Την περασμένη Κυριακή είχει ανακοινώσει ότι διαγνώστηκε θετικός σε τεστ ανίχνευσης και πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Είναι ο έβδομος κατά σειρά υπουργός της βολιβιανής κυβέρνησης που προβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, όπως και η μεταβατική πρόεδρος Ζανίν Άνιες, με αποτέλεσμα πάνω από το 40% του υπουργικού συμβουλίου της χώρας να είναι ασθενείς!

Θετικός είναι και ο υπουργός Παραγωγικής Ανάπτυξης, Χοσέ Άμπελ Μαρτίνες, που αντικαθιστούσε εδώ και πέντε ημέρες τον υπουργό Οικονομίας. Ο ίδιος είναι ασυμπτωματικός αλλά θα παραμείνει σε απομόνωση, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο, συνεχίζοντας να εργάζεται από το σπίτι του.

Από τον νέο κορωνοϊό έχουν προσβληθεί επίσης οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Προεδρίας, Υγείας, Εξωτερικών, Ορυχείων, Υδρογονανθράκων και Οικονομίας και Δημόσιων Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα σήμερα στη Βολιβία (χώρα με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων κατοίκων) έχουν καταγραφεί 54.156 κρούσματα και 1.984 θάνατοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ