Σύνοδος Κορυφής: “Απέχει πολύ ακόμα η συμφωνία” τονίζει ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρ. Μπάμπις

“Έχω την αίσθηση ότι οι ’27’ δεν βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία ως προς το μέγεθος του νέου Ταμείου που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας μετά την πανδημία” δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Τσέχος Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε απόψε σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες ότι “οι απόψεις παραμένουν σε μεγάλο βαθμό διαφορετικές μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλές ώρες αφότου ξεκίνησαν οι συνομιλίες για το Ταμείο Ανάκαμψης”.

Παράλληλα ο Μπάμπις επισήμανε ότι δεν έχει την αίσθηση ότι οι “27” βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχει συμφωνία για το μέγεθος του νέου ταμείου που θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την κρίση του νέου κορωνοϊού”.

Η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής είναι η πρώτη που γίνεται με την φυσική παρουσία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την εξάπλωση της πανδημίας και την λήξη μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, που είχαν ως αποτέλεσμα την διεξαγωγή όλων των συνεδριάσεων της ΕΕ υπό την μορφή τηλε-διασκέψεων. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ