Κορωνοϊός: Κλείνει προσωρινά Κέντρο Υγείας στη Λέσβο για να απολυμανθεί!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Λέσβο καθώς ένας 85χρονος κάτοικος του νησιού ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό, είχε επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καλλονής χωρίς όμως να έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας!

Κλείνει προσωρινά προκειμένου να διενεργηθεί απολύμανση το Κέντρο Υγείας Καλλονής στη Λέσβο εξαιτίας επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορωνοϊού στον Δήμο Δυτικής Λέσβου και ειδικότερα ηλικιωμένου ο οποίος επισκέφτηκε την συγκεκριμένη μονάδα υγείας μη λαμβάνοντας κανένα μέτρο προστασίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές του νησιού, η υγειονομική μονάδα θα παραμείνει ως το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας (20/7) στις 8 πμ, με χθεσινοβραδινή απόφαση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να διενεργηθεί άμεση απολύμανση των χώρων.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη δύσκολη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών των τριών ασθενών (ο 85χρονος ηλικιωμένος και  δύο συγγενείς του), οι οποίοι απομονώθηκαν και έχουν τεθεί ήδη υπό την επιτήρηση της αρμόδιας επιτροπής λοιμώξεων του Κέντρου Υγείας Καλλονής και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενώ περίπου πέντε άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι τρεις νοσήσαντες έχουν τεθεί ήδη σε απομόνωση.

Το δραματικό σκηνικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 85χρονος είχε μεταφερθεί αρχικά με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος στο Κέντρο Υγείας Καλλονής χωρίς μέτρα προφύλαξης. Στο Κέντρο υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, το οποίο ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Κατά την μεταφορά του και την παραμονή του στο Κέντρο Υγείας ο ίδιος δεν είχε μεριμνήσει να λάβει κανένα απολύτως μέτρο (μάσκα προστασίας προσώπου, πλαστικά γάντια, αντισηπτικό υγρό, κτλ). Μετά τα θετικά αποτελέσματα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται ως αυτή την ώρα.

Θετικά ήταν και τα δείγματα που λήφθηκαν από το γιό και τον εγγονό του, που είχαν κληθεί να δώσουν δείγμα για τεστ ανίχνευσης στον κορωνοϊό. Κατά την προσέλευσή τους έγινε γνωστό ότι ο μεν γιος του 85χρονου είναι ασυμπτωματικός, ο δε εγγονός του όμως είχε παρουσιάσει  χαμηλό πυρετό τις τελευταίες 10 ημέρες! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιχνηλάτηση κρίνεται από τις αρμόδιες αρχές ως ιδιαίτερα δύσκολη, διότι -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία- τα τρία μέλη της οικογένειας που νοσεί από τον κορωνοϊό, πρόσφατα είχαν φιλοξενήσει στο νησί επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ