Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν για Λιβύη

Σε δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ερντογάν με τον Αμερικανό Πρόεδρο με σκοπό “τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Λιβύη” προχώρησε σήμερα το γραφείο της Τουρκικής προεδρίας, προκειμένου να επιβεβαιώσει την “καλή σχέση” των δυο ηγετών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ντόναλντ Τραμπ “συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας να συνεργαστούν πιο στενά αναφορικά με τη Λιβύη, με σκοπό τη διασφάλιση μιας βιώσιμης σταθερότητας στη χώρα”.

Οι δύο Πρόεδροι ωστόσο συνομίλησαν και για διμερή ζητήματα, όπως λόγου χάριν για τον στόχο ο οποίος είχε τεθεί στο παρελθόν και αφορά την πραγμάτωση συναλλαγών ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Από αμερικανικής πλευράς πάντως, στην επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε ότι “ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Ερντογάν συζήτησαν για θετικά εμπορικά ζητήματα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας και υπογράμμισαν την πεποίθηση των ΗΠΑ για την ανάγκη επίλυσης των περιφερειακών θεμάτων μέσω διαπραγματεύσεων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ