Θετική στον κορωνοϊό πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία στη Λευκάδα!

Η οικογένεια έκανε διακοπές με ιστιοπλοϊκό, το οποίο είχε δέσει στην περιοχή της Λευκάδας. Και οι πέντε παρουσίασαν αιφνιδίως υψηλό πυρετό και αμέσως διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον κορωνοϊό.

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα. Σύμφωνα με τοπικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και την ιστοσελίδα epiruspost.gr, η οικογένεια έκανε διακοπές με ιστιοπλοϊκό σκάφος, το οποίο είχε δέσει στην περιοχή της Λευκάδας. Και οι πέντε παρουσίασαν αιφνιδίως υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκαν επειγόντως στη Μονάδα Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία για μία ακόμη φορά έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πρώτος από την οικογένεια που βρέθηκε θετικός στον ιό ήταν ο πατέρας, ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας της Λευκάδας.  Στην συνέχεια όμως εμφάνισαν συμπτώματα και τα υπόλοιπα μέλη. Έτσι, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. 

Οι γιατροί αποφάσισαν να έχουν εισαχθεί άμεσα οι δυο γονείς στην Ειδική Μονάδα για τον COVID-19 καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε ως σοβαρή.  

Τα τρία ανήλικα παιδιά τους, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα (και δεν είναι ασυμπτωματικά), μεταφέρθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, για παρακολούθηση και νοσηλεία.

Επίσημη ανακοίνωση και επιβεβαίωση των κρουσμάτων

Την είδηση της μεταφοράς των Σέρβων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επιβεβαίωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου με ειδική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Σήμερα η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον CΟVID-19. Τα τρία ανήλικα παιδιά τους, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου”.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ