Επέστρεψε στη Σερβία η οικογένεια του 10χρονου Σέρβου που διαγνώστηκε θετικός στον κορονωϊό

Ύστερα από συνεννόηση με τον διοικητή του νοσ. Καβάλας, ο πατέρας (που βρέθηκε κι εκείνος θετικός στον COVID-19) παρέλαβε τον γιο και τη σύζυγό του από την είσοδο του νοσοκομείου και εν συνεχεία ξεκίνησαν για το ταξίδι της επιστροφής τους στη Σερβία.

Το ταξίδι της επιστροφής για τη Σερβία πήρε σήμερα όλη η οικογένεια του 1οχρονου Σέρβου ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, μετά τον ανήλικο, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε τεστ που του έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας λίγο προτού υποβληθεί σε εγχείρηση για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, σήμερα βρέθηκε θετικός στον ιό και ο πατέρας του, ύστερα από έλεγχο κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα κατά την είσοδό του στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η τετραμελής οικογένεια από τη Σερβία είχε έρθει στη Θάσο για διακοπές την προηγούμενη εβδομάδα. Ο 10χρονος στις 8 Ιουλίου παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά και αρχικά επισκέφθηκε με τους γονείς του το Κέντρο Υγείας Πρίνου. Στη συνέχεια ο πατέρας του, με το ΙΧ αυτοκίνητό του, τον μετάφερε στο νοσοκομείο Καβάλας, όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον COVID-19 , καθώς λίγο πριν από την εγχείρηση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ. Η εξέταση βγήκε θετική, παρ’ όλο που ο μικρός ασθενής ήταν τελείως ασυμπτωματικός, ενώ σε τεστ υποβλήθηκε και η μητέρα του, για την οποία η εξέταση βγήκε αρνητική. Η μητέρα και γιος μετά την εγχείρηση παρέμειναν σε απομόνωση, ενώ ο πατέρας με τον δεύτερο γιο της οικογένειας επέστρεψαν στη Θάσο και απομονώθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει οριστεί στο νησί και το οποίο βρίσκεται έξω από το Λιμένα.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο 

Σήμερα το μεσημέρι, ο 10χρονος έλαβε εξιτήριο, αλλά το πρωί είχαν ανακοινωθεί και τα αποτελέσματα της εξέτασης του πατέρα, ο οποίος βρέθηκε θετικός. Ύστερα από συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου και τις σχετικές οδηγίες που έδωσε ο ΕΟΔΥ, ο πατέρας παρέλαβε τον γιο και τη σύζυγό του από την είσοδο του νοσοκομείου και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν, ξεκίνησαν για το ταξίδι της επιστροφής τους στη Σερβία.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι και οι δυο γονείς του 10χρονου είναι γιατροί και, όπως τόνισε, υπήρξε άριστη συνεργασία με την οικογένεια, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι διαδικασίες εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες και τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ προκειμένου η τετραμελής οικογένεια να επιστρέψει με ασφάλεια σπίτι της. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ