Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Aπογοήτευση των ΗΠΑ για την απόφαση της Τουρκίας για την Αγ.Σοφιά

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, η κ. Μόργκαν Ορτέιγκους κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση “να διατηρήσει την προσβασιμότητα σε όλους τους επισκέπτες”.

Την απογοήτευση των ΗΠΑ για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγ. Σοφιά σε τζαμί εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους. Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον,  κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει την προσβασιμότητα σε όλους τους επισκέπτες.

“Κατανοούμε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στη διατήρηση της πρόσβασης στην Αγ. Σοφιά για όλους τους επισκέπτες και ανυπομονούμε να ακούσουμε τα σχέδιά της να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει προσβάσιμη χωρίς εμπόδια σε όλους” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Αγ. Σοφιά “είναι ένα σημαντικό τμήμα από τις ιστορικές τοποθεσίες της Κωνσταντινούπολης”, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, σε αναγνώριση της πλούσιας πολυπολιτισμικής της ιστορίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ