Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 13.000 τα κρούσματα στην Τσεχία!

Αν και ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλαν δραστικά μέτρα περιορισμών για την καταπολέμηση της πανδημίας, τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα ήρθησαν τον Μάιο και τις τελευταίες εμφανίζεται νέα έξαρση, με 82 νέα κρούσματα μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Η Τσεχία ανακοίνωσε αργά σήμερα το απόγευμα 82 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες, με το σύνολο αυτών από την αρχή της πανδημίας να ξεπερνά τα 13.000, έπειτα από μια πρόσφατη άνοδο των μολύνσεων εξαιτίας τοπικών εξάρσεων.

Η χώρα, με πληθυσμό 10,7 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει 352 θανάτους εξαιτίας του COVID-19, αριθμός πολύ μικρότερος από εκείνον των δυτικοευρωπαϊκών γειτόνων της. Ήταν μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλαν τον Μάρτιο δραστικά μέτρα περιορισμών για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά τον Μάιο ήρε πολλά από αυτά τα μέτρα.

Από τις 18 Ιουνίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα εντόπισε 14 φορές πάνω από 100 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, με το πιο πρόσφατο χθες, Πέμπτη (105 μολύνσεις). Ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου, όταν αναφέρθηκαν 305 νέα κρούσματα.

Η άνοδος οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, σε ξέσπασμα σε ανατολική περιοχή εξορύξεων, γεγονός που ώθησε στις αρχές Ιουλίου την κρατική εταιρεία OLD να κλείσει τα ορυχεία της στην περιοχή.

Αξιωματούχοι τονίζουν ότι το ξέσπασμα έχει περιοριστεί, αλλά η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική για αργοπορημένη αντίδραση. Άλλες, μικρότερες, εξάρσεις του ιού καταγράφηκαν επίσης σε δύο άλλες περιοχές την τελευταία εβδομάδα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ