Ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία του “ψευτογιατρού”

Ο 47χρονος από τα Λιόσια συστήνονταν ως ογκολόγος, με σπουδές στην Ελβετία και στην Αμερική, βραβευμένος γιατρός, πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, εκπρόσωπος επενδυτικών funds, σύμβουλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ και…πράκτορας της CIA!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας και οι πρόσφατες φωτογραφίες του 47χρονου Έλληνα κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, που προκάλεσε μόνιμες σωματικές βλάβες και τον θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων, ενώ εξαπάτησε συστηματικά δεκάδες άτομα τα τελευταία χρόνια.

Τα στοιχεία του δημοσιοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από διάταξη της της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να αναγνωριστεί και από άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως να έχουν πέσει “θύματά” του αλλά οι περιπτώσεις τους δεν έχουν ακόμα καταγγελθεί στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για τον Νικόλαο Κοντοστάθη του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννημένο στις 8 Φεβρουαρίου 1973 στα Λιόσια Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε κατά συρροή για πολλά χρόνια.

Συνολικά εμπλέκεται σε 45 τουλάχιστον περιπτώσεις εξαπάτησης και σε 3 περιπτώσεις εγκληματικής δραστηριότητας που προκάλεσαν τον θάνατο τον “θυμάτων” του. Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, σε 3 περιπτώσεις επήλθε ο θάνατος ασθενών και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με ένταλμα που εκδόθηκε στις 16 Ιουνίου, μετά την εισαγγελική έρευνα με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος. 

Νωρίτερα το πρωί, αστυνομικοί οδήγησαν στον εισαγγελέα των 47χρονο κατηγορούμενο για τον θάνατο τριών ασθενών, που εμφανιζόταν ως κορυφαίος γιατρός που συνεργάζεται με κορυφαίο ελβετικό κέντρο, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, ο 47χρονος δήλωσε ότι είναι… έμπειρος βοτανολόγος(!)  που ήθελε να βοηθήσει παιδιά και γονείς τους, αλλά δεν κατάφερε να τους πείσει – όπως φέρεται να έχει πει – να διακόψουν την θεραπεία που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους, με αποτέλεσμα την τραγική τους κατάληξη. Μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή προφυλακίστηκε ενώ οι έρευνες των αρχών για τα θύματά του βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς προκύπτουν συνεχώς εις βάρος του νέα στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ