Η πανδημία κόστισε στην Premier League 1,3 δισ. δολάρια

Περίπου 500 εκατομμύρια βρετανικές λίρες χαμένων εσόδων αφορούν τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, τις πωλήσεις εισιτηρίων καθώς και τις εμπορικά συμβόλαια

Χτύπημα 1 δισ. βρετανικών λιρών (1,3 δισ. δολαρίων) αναμένει το πρωτάθλημα της Βρετανίας, από την κρίση του κορωνοϊού, καθώς τα άδεια στάδια και οι παρατεταμένοι φόβοι για την ασφάλεια περιμένουν τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, την ώρα που ετοιμάζονται να αρχίσουν ξανά τη σεζόν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Premier League έχει «παγώσει» από τα μέσα Μαρτίου και αυτό θα επηρεάσει σημαντικά τα έσοδά της, σύμφωνα με ετήσια έρευνα της Deloitte Sports Business Group, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Περίπου 500 εκατομμύρια βρετανικές λίρες χαμένων εσόδων αφορούν τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, τις πωλήσεις εισιτηρίων καθώς και τις εμπορικά συμβόλαια. Άλλα 500 εκατομμύρια στερλίνες θα μετατοπιστούν στο επόμενο οικονομικό έτος.

Το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ξανά στις 17 Ιουνίου, με παιχνίδια που θα μεταδοθούν ζωντανά στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα Sky Sports, BT Sport, BBC Sport και Amazon Prime. Δεν θα επιτρέπεται στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν αγώνες, λόγω των ανησυχιών για την Υγεία, όπως συνέβη και στη Γερμανία.

Με έσοδα 5,2 δισεκατομμυρίων λιρών το 2018-2019, η Premier League είναι το πιο πλούσιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ