Τουρκία: Καραντίνα σε 15 πόλεις λόγω έξαρσης του κορωνοϊού

Νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα από την κυβέρνηση θα τεθούν από αύριο σε ισχύ, με σκοπό να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του κορωνοϊού στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε αυστηρό καθεστώς καραντίνας (“lockdown”) θα τεθούν το Σαββατοκύριακο η Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη και 13 άλλες πόλεις της Τουρκίας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να αποτραπεί η δημιουργία νέων εστιών, σύμφωνα με μεταμεσονύκτια ανακοίνωσε του Υπουργείο Εσωτερικών μετά από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Στην ανακοίνωση του διευκρινίζεται πως απαγορεύονται οι μετακινήσεις των κατοίκων εκτός από τις απαραίτητες ενώ τονίζεται πως θα επιτρέπεται να λειτουργούν κατά τη διάρκεια ισχύος των μέτρων περιορισμού ορισμένα μόνο καταστήματα, όπως φαρμακεία, αρτοποιεία και σουπερμάρκετ.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό έφθασε χθες το βράδυ τα 4.609 άτομα ενώ ο συνολικός αριθμών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 166.422 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ