Πτήση με 12 κρούσματα κορωνοϊού από την Ντόχα του Κατάρ!

Σε καραντίνα τέθηκαν 91 επιβάτες της πτήσης της Qatar Airlines από την Ντόχα του Κατάρ μετά την ανίχνευση 12 κρουσμάτων κορωνοϊού σε δειγματοληπτικό έλεγχο, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναστέλλονται προσωρινά όλες οι πτήσεις από την συγκεκριμένη χώρα.

Σε καραντίνα θα παραμείνουν 91 επιβάτες πτήσης της Qatar Airways από την Ντόχα του Κατάρ μετά την ανίχνευση 12 κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε η Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας, τα 12 θετικά δείγματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε χθεσινή πτήση της Qatar Airways (1/6) από την Ντόχα προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Από τους 12 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, οι 9 είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.
Ήδη, με εντολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία καραντίνας αμέσως μετά τον έλεγχο και ώσπου να βγουν τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο για 14 ημέρες, εκτός κι αν η κατάστασή τους επιδεινωθεί, οπότε και θα μεταφερθούν εφόσον χρειαστεί σε νοσοκομείο αναφοράς.
Σε όσους επιβάτες ήταν αρνητικό το αρχικό τεστ διάγνωσης, θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του επταήμερου, όπως προβλέπει το ισχύον πρωτόκολλο.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα νέα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, με απόφαση της  Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας διακόπτονται οι πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ έως και τις 15 Ιουνίου, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ