Αναταράξεις στην Easy Jet: Οι μέτοχοι στηρίζουν τη διοίκηση, ο Χατζηιωάννου συνεχίζει τη μάχη

Δεν έχει τέλος η διαμάχη στο εσωτερικό της Easy Jet ανάμεσα στον ιδρυτή και μεγαλομέτοχο της εταιρείας, Στέλιο Χατζηιωάννου, και τη διοίκηση της εταιρίας.

Δεν έχει τέλος η διαμάχη στο εσωτερικό της Easy Jet ανάμεσα στον ιδρυτή και μεγαλομέτοχο της εταιρείας, Στέλιο Χατζηιωάννου, και τη διοίκηση της εταιρείας.

Αιτία, μία παραγγελία – μαμούθ της Easy Jet για 107 νέα αεροπλάνα κόστους 5,6 δισ. Ευρώ από την Airbus, κίνηση που η πλευρά Χατζηιωάννου θεωρεί ότι, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί να οδηγήσει έως και σε κατάρρευση της εταιρίας.

Σύμφωνα με το Reuters, σε τηλεδιάσκεψη των μετόχων η πλειοψηφία τους υποστήριξε την διοίκηση, με την πλευρά Χατζηιωάννου πάντως, που κατέχει το 34% των μετοχών, να εντείνει την εκστρατεία για την ματαίωση της συμφωνίας με την Airbus.

Η πλευρά της διοίκησης, σύμφωνα με το πρακτορείο, υποστηρίζει ότι η οικονομική θέση της εταιρίας είναι αρκετά ισχυρή και μπορεί να ανταπεξέλθει στην τρέχουσα κρίση, ενώ τα νέα αεροπλάνα θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα, καθιστώντας την εταιρεία ανταγωνιστική όταν ξεκινήσουν ξανά οι πτήσεις.

Πάντως η πλευρά Χατζηιωάννου, του ιστορικού ιδρυτή της εταιρείας το 1995, εξακολουθεί να προσφέρει ανταμοιβή 5 εκατομμυρίων λιρών σε όποιον προσφέρει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ματαίωση της σύμβασης μεταξύ της Easy Jet και της Airbus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ