Ο Διευθύνων Σύμβουλος της “Κοινωνία της Πληροφορίας” ζωντανά στο emea.live

Ο Σταύρος Ασθενίδης, θα μιλήσει μεταξύ άλλων για τον ρόλο της ΚτΠ στην ψηφιακή μετάβαση του δημοσίου

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού δημοσίου αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα μία από τις θετικές “εκπλήξεις” που προέκυψαν το διάστημα της πανδημίας. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είδαμε διαδικασίες χρόνων να επιταχύνονται σημαντικά, έργα να υλοποιούνται από μέρα σε μέρα και νέες, ψηφιακές υπηρεσίες να έρχονται να διευκολύνουν την επαφή του πολίτη με το κράτος.

Σε αυτή τη μετάβαση, που αποτελούσε προτεραιότητα της κυβέρνησης πριν ακόμα από την πανδημία, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και παίζει η Κοινωνία της Πληροφορίας, ο βασικός επιτελικός βραχίονας υλοποίησης της στρατηγικής, των έργων και των δράσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που είναι “πίσω” από εμβληματικές πρωτοβουλίες όπως το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης “112”.

Σε όλες αυτές τις δράσεις καθώς και στα επόμενα βήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, θα επικεντρωθεί το σημερινό emea.live, με καλεσμένο τον Σταύρο Ασθενίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της “Κοινωνία της Πληροφορίας”. Ο κ. Ασθενίδης, θα μιλήσει μεταξύ άλλων για τον ρόλο της ΚτΠ στην ψηφιακή μετάβαση του δημοσίου, το πώς αυτή η μετάβαση επηρεάστηκε από την πανδημία αλλά και τα σχέδια που υπάρχουν για το μέλλον.

emea.live

Κάθε μεσημέρι, στις 16.00, η συντακτική ομάδα της emea.media, δίνει ραντεβού με το κοινό μέσα από την σελίδα του emea, στο Facebook, για μια ζωντανή εκπομπή σχολιασμού της επικαιρότητας.

Μέσα σε περίπου 60 λεπτά, αναλύονται οι κυριότερες ειδήσεις της ημέρας, αυτές που μας έκαναν εντύπωση και όσες πιστεύουμε ότι χρειάζονται λίγη περισσότερη συζήτηση από όση επιτρέπει η καθημερινή ροή των γεγονότων.

Την εκπομπή συντονίζει ο Γιάννης Διονάτος, ενώ μαζί του βρίσκονται, ο Γιώργος Κουρκουτάς, ο Σωτήρης Γιαννάτος και ο Ηλίας Κούκουτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ