Βρετανία: Η διάθεση των τεστ αντισωμάτων ξεκινά σταδιακά από την επόμενη εβδομάδα

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρίες Roche και Abbott

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει σταδιακά η διάθεση των τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό και οι πρώτοι που θα υποβληθούν στην εξέταση θα είναι το προσωπικό και οι ασθενείς του NHS (βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας), οι εργαζόμενοι και οι ένοικοι σε κέντρα φροντίδας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, στη σημερινή ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα νέα δεδομένα που αφορούν την πανδημία.

Είναι ένα σημαντικό ορόσημο και αντιπροσωπεύει την επιπλέον πρόοδο στο εθνικό μας πρόγραμμα για τις εξετάσεις.

Ο Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρίες Roche και Abbott για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων τεστ αντισωμάτων που θα διατίθενται τους επόμενους μήνες. Οι προμήθειες των τεστ θα διανεμηθούν σε όλη τη Βρετανία και κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση θα αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διαθέσει το τεστ, σε τοπικό επίπεδο. “Είναι ένα σημαντικό ορόσημο και αντιπροσωπεύει την επιπλέον πρόοδο στο εθνικό μας πρόγραμμα για τις εξετάσεις” είπε.

Αναπτύσσουμε αυτή την κρίσιμη επιστήμη για να ξέρουμε την επίπτωση ενός θετικού τεστ αντισωμάτων .

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν συστήματα πιστοποίησης για τον πληθυσμό που θα διαπιστωθεί ότι θα είναι θετικός στο τεστ αντισωμάτων, όχι μόνο για την κλινική πρόοδο που μπορεί να επιτευχθεί από κάτι τέτοιο, αλλά και γιατί θα βοηθήσει στην κατανόηση περισσότερων δεδομένων, όπως το εάν είναι μικρότερος ο κίνδυνος επαναμόλυνσης, μετάδοσης ή ακόμη και θανάτου από τον ιό.

“Αναπτύσσουμε αυτή την κρίσιμη επιστήμη για να ξέρουμε την επίπτωση ενός θετικού τεστ αντισωμάτων και για να δημιουργήσουμε τα συστήματα πιστοποίησης που θα διαβεβαιώνουν τί είναι ασφαλές να κάνουν όσοι έχουν τα αντισώματα” είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ