Der Spiegel: Μυστική συμφωνία συγκάλυψης της πανδημίας ανάμεσα στην Κίνα και τον Π.Ο.Υ.!

Σε μυστική συνομιλία στις 21 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μην αποκαλυφθεί ότι ο κορωνοϊός ήταν μεταδοτικός στους ανθρώπους και να καθυστερήσει η κήρυξη πανδημίας

Η Κίνα ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) να καθυστερήσει την παγκόσμια προειδοποίηση για την επιδημία του νέου κορωνοϊού (SARS-Cov-2) στην πόλη Ουχάν, να παρακρατήσει την πληροφορία για την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και να αναβάλει την κήρυξη πανδημίας αναφέρει απόρρητη έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Όπως αποκαλύπτει το συγκεκριμένο δημοσίευμα στις 21 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας - που είχε υποκλαπεί - από τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς να κρατήσει εντός του διεθνούς οργανισμού τις σχετικές πληροφορίες για την μετάδοση του κορωνοϊού και να μην αποκαλύψει πως ο ιός ήταν στην μεταδοτικός στους ανθρώπους. Επίσης, φέρεται να του ζήτησε να περιμένει και να μην προχωρήσει στην επίσημη δήλωση κήρυξης της κατάστασης σε πανδημία, όπως και έγινε τελικά στις 11 Μαρτίου μετά από πιέσεις άλλων ασιατικών χωρών.

Η συγκεκριμένη συνομιλία (21/1) έγινε μία εβδομάδα μετά τις επίσημες διαβεβαιώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πως δεν υπήρχε «σαφής ένδειξη μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο» και αναμένονται πληροφορίες από τις κινεζικές αρχές.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι ο Σι Τζινπίνγκ απαίτησε να αγνοηθούν οι προειδοποιήσεις της Ταϊβάν για την νέα επικίνδυνη ασθένεια που υποβλήθηκαν επίσημα στον Π.Ο.Υ. στις 31 Δεκεμβρίου 2019 γιατί «δεν υπάρχει αναγνωρισμένη χώρα Ταϊβάν αλλά είναι μέρος της κινεζικής επικράτειας»!  

Μετά την συνομιλία ο Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς σταμάτησε οποιαδήποτε δράση ή ανακοίνωση των επιστημόνων και των ειδικών του Π.Ο.Υ. για μια εβδομάδα, επιβραδύνοντας στην συνέχεια της εσωτερικές αξιολογήσεις σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κίνας.

Σύμφωνα με την τελική ανάλυση των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, με αυτή την άτυπη συμφωνία χάθηκε πολύτιμος χρόνος, πιθανότατα 4 μέχρι και 6 εβδομάδες, για την έγκαιρη προετοιμασία των υπόλοιπων χωρών.

Στο σχετικό δημοσίευμα δεν εξέδωσαν επίσημη διάψευση ούτε το γραφείο του Προέδρου της Κίνας, ούτε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ακολούθησε μόνο μια απλή δήλωση του γραφείου Τύπου του Π.Ο.Υ. και του εκπροσώπου του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία αρχικά "ο Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς και ο Σι Τζινπίνγκ δεν θα μπορούσαν να έχουν συνομιλήσει εκείνη την ημέρα» και στην συνέχεια με νεότερη δήλωση τόνισαν ότι «οι δυο τους δεν έχουν μιλήσει ποτέ στο τηλέφωνο"!

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με επιστημονική επιδημιολογική έκθεση που είχε δημοσιευτεί πριν από λίγες εβδομάδες, αν είχαν εφαρμοστεί νωρίτερα μέτρα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, θα είχαν μειωθεί τα κρούσματα 50%-75% παγκοσμίως.