Χρήστος Σταϊκούρας: Μείωση των δικαιούχων για τα 800 ευρώ λόγω επανεκκίνησης της οικονομίας

Στην αποσαφήνιση πως το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας θα οδηγήσει στη μείωση των δικαιούχων της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open και κάνοντας μια ανασκόπηση για το πόσοι έχουν ήδη λάβει τα 800 ευρώ είπε πως τα έχουν ήδη λάβει 686.000 μισθωτοί, την προσεχή Τρίτη θα πληρωθούν άλλοι 105.875 μισθωτοί και θα ακολουθήσουν 150.000 μισθωτοί που εντάχθηκαν πολύ πρόσφατα στους πληγέντες κλάδους (ΚΑΔ).

Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες αίτηση είπε πως ήδη έχουν καταβληθεί σε 550.000 και θα προστεθούν άλλοι 45.000, που απασχολούν έως 20 εργαζόμενους.

Ο υπουργός σημείωσε πως όπου θα γίνεται άρση της αναστολής λειτουργίας το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα συνδράμει με 800 ευρώ.

«Από Δευτέρα και ανάλογα και με τις ανακοινώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση μπαίνουμε σε μία νέα φάση σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι ένα κομμάτι επιχειρηματιών θα ανοίξει και θα ζητήσει πίσω ένα κομμάτι του προσωπικού του ή το σύνολο του προσωπικού του. Όπου γίνει άρση αναστολής δεν μπορεί το ελληνικό δημόσιο να συνδράμει με 800 ευρώ, θα συνδράμει για το χρονικό διάστημα για το οποίο είναι σε αναστολή», τόνισε.

Απεκάλυψε στη βάση αυτή πως ήδη για 20.000 εργαζόμενους έχει γίνει άρση αναστολής μετά από αίτημα των επιχειρηματιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ