Κλινική Ταξιάρχαι: 3 νεκροί και 28 συνολικά κρούσματα – Αυτοψία Τσιόδρα

Από το πρωί στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι επικρατεί μια παράξενη κατάσταση με τα τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού και τους τρεις νεκρούς. Λίγο πριν τις 12.30 έφτασε στην κλινική ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Κόσμος ακόμα μπαίνει και βγαίνει στην κλινική η οποία σύμφωνα και με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά έχει υποτίθεται στεγανοποιηθεί! Εξακολουθούν να γίνονται αιμοκαθάρσεις και εξετάσεις.

Από νωρίς ασθενοφόρα με ειδικά μέτρα προστασίας παραλαμβάνουν ασθενείς από την κλινική προκειμένου να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία καθώς έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ αρνητικά βγήκαν τα 107 δείγματα από την Κασταλία.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία μιας ασθενούς η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την κατάσταση και πως ανησυχεί για τα παιδιά και τα εγγόνια της. «έχω και παιδιά! Έχω και εγγόνια! Η κόρη μου ερχόταν και καθόταν δίπλα μου! Τρελάθηκα! Στην κυριολεξία τρελάθηκα! Δεν με νοιάζει για μένα! Για το παιδι μου και τα εγγόνια μου με νοιάζει», είπε η γυναίκα κλαίγοντας την ώρα που μεταφερόταν.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση και στις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Μέχρι στιγμής στην κλινική που βρίσκεται στα δυτικά προάστια,  έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα , 13 αφορούσαν  ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4  αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ.  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19.

Στη δομή  στα νότια προάστια, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους,  ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους  και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 107  πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ