Ουγγαρία – Σερβία: Άνοιξαν και πάλι τρία σημεία συνοριακής διέλευσης

Η Σερβία και η Ουγγαρία συμφώνησαν για την επαναλειτουργία τριών σημείων ελέγχου στα σύνορά τους από σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, προκειμένου να επιτραπεί η πρόσβαση στους μετακινούμενους εργαζομένους, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Ο Σιγιάρτο ανακοίνωσε τη συμφωνία με μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook έπειτα από συνομιλίες με τον Σέρβο υπουργό Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς και την υπουργό Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Γιαντράνκα Τζοκσίμοβιτς.

Η Σερβία έκλεισε τα σύνορά της τον Μάρτιο προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως έκαναν και άλλες χώρες στην περιοχή.

Ο Σιγιάρτο είπε πως το μέτρο θα επιτρέψει στους ουγγρικής καταγωγής κατοίκους της βόρειας Σερβίας να αρχίσουν να εργάζονται στην Ουγγαρία μετά το κλείσιμο που επέβαλε η Σερβία, διακόπτοντας την κυκλοφορία όλων των επιβατών, που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα για τις ουγγρικές εταιρίες στην περιοχή.

Εργάτες στον τομέα της γεωργίας από τις δύο χώρες μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα σε τρία σημεία ελέγχου από τις 07:00 ώρα Ελλάδας σήμερα, είπε ο Σιγιάρτο.

Η συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα των συνοριακών διελεύσεων ακολουθεί μια παρόμοια διμερή συμφωνία με την Αυστρία, η οποία επέτρεψε σε Ούγγρους μετακινούμενους να διασχίσουν τα σύνορα από ένα σημείο ελέγχου που ξανάνοιξε προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής σε πιο πολυσύχναστα σημεία συνοριακής διέλευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ