Προγράμματα πιστοποίησης επιστημόνων από την TÜV HELLAS

Στο πλευρό των επιστημόνων που πλήττονται από τον κορωνοϊό (Covid-19) βρίσκεται η TÜV HELLAS (TÜV NORD) προσφέροντας μια σειρά από σχήματα πιστοποίησης μέσω των οποίων οι ωφελούμενοι λαμβάνουν το εκπαιδευτικό επίδομα των 600€.

Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι να επιτευχθεί βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, προσαρμογή των επιστημονικών κλάδων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και απόκτηση τεχνογνωσίας αλλά και η απόκτηση Πιστοποιητικού για τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτήθηκαν.

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται συνολικά σε 180.000 επαγγελματίες-επιστήμονες, που τυγχάνουν άμεσης υποστήριξης λόγω της μείωσης της επαγγελματικής τους ύλης λόγω της πανδημίας του COVID-19 και εντάσσονται στους εξής κλάδους:

  • δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές
  • μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων
  • οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
  • εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων
  • ιατροί όλων των ειδικοτήτων
  • ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου.

Σημειώνεται επίσης ότι ο ωφελούμενος λαμβάνει και εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 600€ ενώ η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο σύμφωνα με όσα προβλέπει η πράξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ».

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει σχετικά σχήματα πιστοποίησης διαπιστευμένα κατά ISO/IEC 17024 και on-line σύστημα επιτήρησης “THEO-re ΤΡ” και συνεπώς καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης δράσης.

Οι ειδικότητες/σχήματα που διαθέτει είναι:

  • Αντικείμενο 1: Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)
    Σχήμα: Στέλεχος Προστασίας Δεδομένων DPO
  • Αντικείμενο 3: Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία
    Σχήμα: Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου – E-Commerce
  • Αντικείμενο 10: Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (SocialMediaMarketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές
    Σχήμα: Ειδικών συστημάτων ηλεκτρονικής προώθησης εταιρικής παρουσίας – social media marketing

Χρήσιμες πληροφορίες για όσου ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση:

  • Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και η εκπαίδευση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.04.2020 ενώ η πιστοποίηση μέχρι τις 31.05.2020.
  • Το εκπαιδευτικό επίδομα του ωφελούμενου είναι 600€, και η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
  • Ο ωφελούμενος μπορεί να ακολουθήσει δύο διαδικασίες για να συμμετάσχει στη δράση:

Τη Διαδικασία Α, όπου η συμμετοχή και ενημέρωσή του για τη δράση, γίνεται ευθέως από τον ίδιο, μέσα από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr)

Τη Διαδικασία Β, όπου εξουσιοδοτεί τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του (όπως για παράδειγμα www.apopsi.education/product/voucher-epistimonwn/), προκειμένου ο πάροχος κατάρτισης, αντί του ιδίου και κατ’ εντολή του να πράξει τα δέοντα.

  • Η προθεσμία υποβολής για τη διαδικασία Α άρχισε την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Πέμπτη 16 Απριλίου ενώ για τη διαδικασία Β άρχισε από την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020.
  • Ο κάθε ωφελούμενος υποχρεούται να επιλέξει ένα αντικείμενο κατάρτισης κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής του στη Δράση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ