ΣΕΕ: Ελέγχεται η επικοινωνία αντισηπτικών που είχαν εισαχθεί ως καλλυντικά

Σε ανακοίνωση το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας αναφέρει για τις διαφημίσεις για τα αντισηπτικά που είχαν εισαχθεί ως καλλυντικά και τονίζει για τους ισχυρισμούς σχετικά με την υγεία που πρέπει να διατυπώνονται με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και σύνεση και μόνον υπό την προϋπόθεση ότι είναι απολύτως τεκμηριωμένοι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για προϊόντα που διαφημίζονταν ως αντισηπτικά παρότι είχαν εισαχθεί ως καλλυντικά, και πέρα από τις ενέργειες της Πολιτείας για τον έλεγχο της κυκλοφορίας τους, το ΣΕΕ υπενθυμίζει το ρόλο του στον έλεγχο της επικοινωνίας και των προϊόντων αυτών.

Πάντα με στόχο την προστασία του καταναλωτή, η διαφήμιση που τηρεί τους κανόνες της δεοντολογίας  αποκτά τώρα ακόμα μεγαλύτερη σημασία και αξία.

Ισχυρισμοί σχετικά με την υγεία πρέπει να διατυπώνονται με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και σύνεση και μόνον υπό την προϋπόθεση ότι είναι απολύτως τεκμηριωμένοι. Διαφημίσεις που επιχειρούν να εκμεταλλευθούν το φόβο και την ανησυχία των καταναλωτών θα αντιμετωπισθούν με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα που προβλέπεται από τους κανόνες δεοντολογίας της αγοράς.

Σημειώνουμε ότι το ΣΕΕ δημιουργήθηκε το 2003 στο πλαίσιο της αυτορρύθμισης της διαφημιστικής αγοράς, από τους διαφημιζόμενους, τις διαφημιστικές εταιρείες και τα Μέσα και είναι μέλος της EUROPEAN ADVERTISING STANDARDS ALLIANCE (EASA)”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ