Κορωνοϊός: Πάνω από 20.000 οι θάνατοι σε ΗΠΑ – Από κοντά η Ιταλία σε ένα Πάσχα χωρίς πιστούς

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες βράδυ το συμβολικό όριο των 20.000 θανάτων από τον νέο κορωνοϊό, ξεπερνώντας και την Ιταλία, που όμως κι αυτή το πλησιάζει, κι ενώ πάνω από 2 δις χριστιανοί βιώνουν ένα πρωτόγνωρο Πάσχα, χωρίς τις παραδοσιακές λειτουργίες και μέσα στα σπίτια τους. 

Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό του Παν/μιου Johns Hopkins, πάνω από 20.071 άνθρωποι κατέληξαν από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, όπου καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως (519.443).

Αλλά και στην Ιταλία, ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 20.000 – 19.468 έως χθες -, με τον πληθυσμό της να γογγύζει εν μέσω της εβδομάδος του Πάσχα από τον αυστηρό περιορισμό εξόδου. Στην Απουλήια περίπου 200 πιστοί μη αντέχοντας πια, παραβίασαν σήμερα την καραντίνα και προσήλθαν για να προσευχηθούν μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Λάμις.

Ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι «όταν αυτοί οι άνθρωποι ήλθαν και γονάτισαν να προσευχηθούν μπροστά στην Παρθένο». Ο δε ιερέας με δάκρυα στα μάτια ζήτησε “να τον σταυρώσουν αυτόν”, σύμφωνα τα τοπικά μέσα. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για τη μάχη κατά της πανδημίας Ντομένικο Αρκούρι δήλωσε πως «δεν είμαστε στο τέλος του τούνελ, αντίθετα η έξοδος είναι ακόμη μακρικά, και σας εκλιπαρώ να μείνετε σπίτια σας και να είσθε προσεκτικοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ