Emea.gr: Οι κορυφαίες ειδήσεις του Μαρτίου

Με αφορμή το τέλος του Μαρτίου, το emea.gr κάνει ένα σύντομο “απολογισμό” και συγκεντρώνει τις πιο δημοφιλείς ειδήσεις του μήνα.

Αδιαμφισβήτητα, το θέμα που απασχόλησε περισσότερο τους αναγνώστες αυτόν τον μήνα ήταν ο νέος κορωνοϊός. Άλλωστε, το emea καταγράφει λεπτομερώς όλες τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στο θέμα, από τα κρούσματα αλλά και τα μέτρα που ανακοινώνονται καθημερινά έως τα νέα φάρμακα, αλλά και φυσικά τις οικονομικές και επιχειρηματικές επιπτώσεις.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις:

Κορωνοϊός: Τα πρώτα ευχάριστα νέα – πάνω από 62.000 άνθρωποι που νόσησαν, έγιναν καλά!

Καθώς ο κορωνοϊός διευρύνει το άγγιγμα του σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι να είναι κάποιος αισιόδοξος για την πορεία της επιδημίας και τον περιορισμό του ιού. Πάνω από 62.000 άνθρωποι ανέκαμψαν από τον κορωνοϊό από την έναρξη της επιδημίας το Δεκέμβριο του 2019, όπως ανέφερε χθες το Associated Press.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/epilogi-syntakton/586941/koronoios-ta-prota-eycharista-nea-pano-62-000/

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε στην Κίνα το φάρμακο Favipiravir (της Fujifilm) ως θεραπευτική αγωγή

Την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων της Κίνας έλαβε το αντιικό φάρμακο Favipiravir, που παράγεται στην Ιαπωνία με την εμπορική ονομασία «Avigan» από την Toyama Chemical (θυγατρική του ομίλου Fujifilm), με τον κωδικό «T-705» ως αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή κατά το κορωνοϊού (COVID-19) μετά από εισήγηση του κινεζικού Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/epilogi-syntakton/589008/koronoios-egkrithike-stin-kina-to-farmako-favipiravir-tis/

Χρήστος Σταϊκούρας: Επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους

Την επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ στο 81% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως ανέφερε ο υπουργός, το επίδομα θα αφορά πλέον 1,7 εκατ. εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/oikonomia/589609/christos-staikoyras-epektasi-epidomatos-ton-800-eyro-se/

Κορωνοϊός: Νέος ιός ή αποτυχημένο βιολογικό όπλο;

Από στρατιωτικό εργαστήριο ερευνών ανάπτυξης βιολογικών όπλων ενδέχεται να έχει ξεκινήσει η εξάπλωση της επιδημίας κορωνοϊού και συνεπώς να πρόκειται για το αποτέλεσμα αποτυχημένων πειραμάτων, σύμφωνα νέες μελέτες και δηλώσεις ειδικών από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ασία (Ταϊβάν, Ινδία).

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/epilogi-syntakton/585907/koronoios-neos-ios-i-apotychimeno-viologiko-oplo/

Μάριο Ντράγκι: “Σεισάχθεια” – Να διαγραφούν τα ιδιωτικά χρέη λόγω κορωνοϊού

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια ανθρώπινη τραγωδία με δυνητικά βιβλικές διαστάσεις, τονίζει ο Μάριο Ντράγκι σε άρθρο του στους Financial Times στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι είναι αναπόφευκτη μια μεγάλη ύφεση και ζητά άμεση δράση από τις κυβερνήσεις για να αποφύγουμε την μετατροπή της σε βαθιά ύφεση (depression) που θα προκληθεί από μια πληθώρα πτωχεύσεων.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/epicheiriseis/589177/mario-ntragki-quot-seisachtheia-quot-na-diagrafoyn-ta/

Kορωνοϊός: Μύθος η προστασία από τις (απλές) μάσκες!

«Μύθο» χαρακτηρίζουν τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ για την προστασία που προσφέρουν κατά του νέου κορωνοϊού (COVID-19) οι απλές υφασμάτινες μάσκες προσώπου όπως και οι γαλάζιες χειρουργικές μάσκες, που έχουν εξαντληθεί από τα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα, διακεκριμένοι επιστήμονες, βραβευμένοι ερευνητές και επιδημιολόγοι από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/epilogi-syntakton/585629/koronoios-mythos-prostasia-tis-aples-maskes/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Επενδύσεις σε εταιρείες από την CIA !

Τεράστιες επενδύσεις, μεγάλα projects, ιδιωτικά συμφωνητικά εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας (NDA) και συστηματική προσπάθεια αποφυγής της δημόσιας προβολής και της δημοσιότητας τόσο των επενδύσεων, όσο και των στελεχών που λαμβάνουν τις σημαντικές αποφάσεις πίσω από κάθε συμφωνία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός από τα μεγαλύτερα «μυστικά» της Σίλικον Βάλεϊ την τελευταία 20ετία.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/epilogi-syntakton/585160/apokalypsi-sok-ependyseis-se-etaireies-tin-cia/

Ξεκίνησε η άυλη συνταγογράφηση – αναλυτικές οδηγίες

Σήμερα τίθεται σε λειτουργία η διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης στο Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Το μέτρο θα ισχύει για χρονικό διάστημα 2 μηνών με στόχο τον περιορισμό της φυσικής επαφής ασθενών και ιατρών και τη διευκόλυνση των ασθενών λόγω του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/kato-kyria/588770/xekinise-ayli-syntagografisi-analytikes-odigies/

Ναι λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος CEO πρωθυπουργός

Με τη χώρα να βρίσκεται σε “κατάσταση ανάγκης” και τους πολίτες να έχουν ελαχιστοποιήσει τις μετακινήσεις τους, θα περίμενε κανείς ότι στην Ελλάδα θα επικρατούσε οργανωμένο (και μη) χάος. Αντίθετα, η ζωή στην Ελλάδα συνεχίζεται με σχετικά κανονικούς ρυθμούς (δεδομένων των αναλογιών), στα σούπερ μάρκετ δεν επικρατούν σκηνές πανικού και πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/news/589379/nai-loipon-o-kyriakos-mitsotakis-o-protos-ceo/

Αποκλειστικό: Το Ιράν έτοιμο να παράξει το πρώτο φάρμακο κατά του κορωνοϊού!

Το πρώτο δοκιμασμένο φάρμακο για την θεραπευτική αγωγή κατά του νέου κορωνοϊού (COVID-19) φέρεται πως έχει ανακαλύψει η Κίνα, σύμφωνα με αποκαλύψεις αξιωματούχων του Υπουργείου Υγείας του Ιράν που έχει συνάψει συμφωνία για την φόρμουλα παραγωγής του φαρμάκου με την κινεζική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/news/588641/apokleistiko-to-iran-etoimo-na-paraxei-proto-farmako/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ