Κορωνοϊός: Το «μαγικό κοκτέιλ» του Δρος Βλάντιμιρ Ζελένκο

Επιτυχία 100% σε ασθενείς στην Ν. Υόρκη έχει η θεραπευτική αγωγή του Αμερικανού (ουκρανικής καταγωγής) παθολόγου Δρος Βλάντιμιρ Ζελένκο, που αποτελείται από έναν «φαρμακευτικό συνδυασμό» δυο δραστικών ουσιών και θειικού ψευδαργύρου!

Εκπληκτικά αποτελέσματα έχει η πειραματική θεραπευτική αγωγή (γνωστή κι ως «μαγικό κοκτέιλ») που χρησιμοποιεί σε ασθενείς από τον κορωνοϊό  ο Αμερικανός (ουκρανικής καταγωγής) παθολόγος Δρ Βλάντιμιρ Ζελένκο σε γνωστή κλινική της Νέας Υόρκης, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τις τελευταίες 4 εβδομάδες έχει ποσοστό επιτυχία 1οο% !

Το «μαγικό κοκτέιλ» του Δρ Ζελένκο, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, περιέχει έναν «φαρμακευτικό συνδυασμό» δυο δραστικών ουσιών γνωστών φαρμάκων, όπως η υδροξυχλωροκίνη (hydroxychloroquine), που θεραπεύει την ελονοσία (και έχει ευεργετική δράση κατά του συστηματικού ερυθηματώδη λύκου και της οξείας ή χρόνιας ρευματοειδούς αρθρίτιδας) και η αζιθρομυκίνη (azithromycin), ένα ισχυρό αντιβιοτικό για την θεραπεία κατά των βακτηριακών λοιμώξεων, μαζί με θειικό ψευδάργυρο, μια ανόργανη χημική ένωση, και συγκεκριμένα η άνυδρη μορφή του άλατος του ψευδαργύρου (ZnSO4), που ήταν παλαιότερα γνωστή ως «λευκό βιτριόλι».

Μέχρι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Δρ Ζελένκο είχε 350 ασθενείς από κορωνοϊό, με επιβεβαιωμένα θετικά τεστ κατά την εισαγωγή τους με 100% επιτυχημένη θεραπευτική αγωγή και εξιτήριο για το σύνολο των ασθενών μετά από 2 συνεχόμενα αρνητικά τεστ σε διάστημα μιας εβδομάδας.  Μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχε επιβλέψει την θεραπευτική αγωγή 699 ασθενών του κορωνοϊού με το ίδιο ποσοστό επιτυχίας (100%), το οποίο επιβεβαιώνουν και οι επίσημες αρχές υγείας της πολιτείας της Νέας Υόρκης. 

Το μυστικό της επιτυχίας του φέρεται να είναι το «μείγμα» των τριών ουσιών, η σωστή δοσολογία και η διάρκεια της χορήγησης σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με συνεργάτες του. Ειδικά η αζιθρομυκίνη είναι γνωστό πως παρεμποδίζει τη σύνθεση των πρωτεϊνών, μέσω αναστολής της αντίδρασης μετακίνησης/μετατόπισης των πεπτιδίων και μέσω αναστολής της δημιουργίας της ριβοσωματικής υποομάδας 50S.

Η εκπληκτική ανακάλυψη

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζιουλιάνι μετά την τεράστια δημοσιότητα των αναφορών του στο Facebook ο Δρ Βλάντιμιρ Ζελένκο αποκάλυψε τα συστατικά της θεραπευτικής αγωγής και έδωσε στοιχεία για την νοσηλεία των ασθενών από τον κορωνοϊό. Για την ακρίβεια σε σύνολο 699 ασθενών από COVID-19 δεν έχασε κανένας την ζωή του από επιπλοκές του κορωνοϊού, κανένας δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί, ενώ μόλις τέσσερις παρέμειναν για νοσηλεία λόγω υποκείμενων νοσημάτων. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η θεραπεία - όπως αποκάλυψε ο ίδιος - κόστισε μόλις 20 δολάρια (!) για το χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας και σε όλες τις περιπτώσεις το ποσοστό επιτυχίας ήταν 100%.  Αντιθέτως, στις ιδιωτικές κλινικές η χορήγηση άλλων φαρμάκων ή φαρμακευτικών συνδυασμών χρεώνεται μερικές χιλιάδες δολλάρια στους ασθενείς, με σοβαρά συμπτώματα. 

Η θεραπεία της...επιβίωσης

Γι' αυτό ο Ρ. Τζουλιάνι αποκάλεσε την θεραπεία «Η Υδροξυ-Θεραπεία» («The Hydroxy treatment ») ενώ ο Δρ Ζελένκο χαριτολογώντας χαρακτήρισε την θεραπευτική του αγωγή απλά... «Πως να μην πεθάνεις» ! 

Το video μήνυμα του Δρος Ζελένκο την περασμένη εβδομάδα στο Facebook προκάλεσε σάλο στην Ουάσινγκτον και την Νέα Υόρκη καθώς εξηγούσε πως υπάρχουν θεραπευτικές αγωγές και λύσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καλώντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να ενισχύσει τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε δημόσια νοσοκομεία και κλινικές, το οποίο συχνά δεν έχει ούτε καν χειρουργικές μάσκες προσώπου για να εξετάσει όλους τους ασθενείς!

Πρότεινε μάλιστα συγκεκριμένες λύσεις, ανάμεσά τους και την δική του θεραπευτική αγωγή, για την άμεση χορήγησή τους σε ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Οι πρώτες έρευνες 

Τα αποτελέσματα της θεραπευτικής του αγωγής φαίνεται να υποστηρίζουν και δυο πρόσφατες έρευνες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) των ΗΠΑ. Η πρώτη έδειξε ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων θειικού ψευδάργυρου μειώνει την θνησιμότητα των ασθενών με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήµατος (πιο συγκεκριμένα της κάτω αναπνευστικής οδού). 

Η δεύτερη έρευνα έδειξε πως η υδροξυχλωροκίνη είναι πολύ ισχυρή στην εξόντωση του κορωνοϊού σε δοκιμές «in vitro» (δηλ. σε εργαστηριακές συνθήκες και σε δοκιμαστικό σωλήνα με καλλιέργεια του ιού και όχι σε πειραματόζωα ή σε ανθρώπους) και ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της ουσίας στον ανθρώπινο οργανισμό.  

Έτσι, τις τελευταίες ώρες αμερικανικά δίκτυα, περιοδικά και εφημερίδες (στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις) σπεύδουν να κάνουν ρεπορτάζ και αφιερώματα στον Δρα Βλάντιμιρ Ζελένκο και την θεραπευτική αγωγή που έχει σώσει την ζωή όλων των ασθενών του.