Koρωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Μεγ. Βρετανία

Νέα αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με διάγγελμά του για το περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφρίας και “πακέτο” νέων αυστηρών μέτρων ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, με διάγγελμά του, ύστερα από τις επικρίσεις που δέχθηκε για ολιγωρία στο θέμα της υιοθέτησης περιορισμών για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα διαρκέσουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην αποφυγή κατάρρευσης του βρετανικού συστήματος Υγείας, το οποίο -όπως τόνισε- είναι σημαντικό να κρατηθεί όρθιο. Σε εκείνο το σημείο, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις περιπτώσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που, παρά το προηγμένο σύστημα υγείας, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στα νοσοκομεία.

«Ζητάμε από τον κόσμο να μείνει σπίτι. Η κατάσταση είναι κρίσιμη» τόνισε ο Τζόνσον.

Η αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει τα μέτρα, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης, όπως διευκρίνησεο Βρετανός πρωθυπουργός

Άλλοι 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 335.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ