Κορωνοϊός: Οι κορυφαίες ειδήσεις της εβδομάδας

Ο νέος κορωνοϊός είναι αδιαμφισβήτητα το θέμα των ημερών: αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 495 κρούσματα, ενώ η χώρα ήδη μετράει εννέα νεκρούς. Την ίδια ώρα, τα θύματα σε όλη την Ευρώπη αυξάνονται συνεχώς, γεγονός που ωθεί τις περισσότερες κυβερνήσεις να λάβουν αυστηρότατα μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, το emea.gr παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό, με όλα τα τελευταία νέα. Παρακάτω, θα δείτε τα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο το κοινό, αυτή την εβδομάδα:

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα αεροδρόμια – Τέλος οι πτήσεις από και προς Ελλάδα

Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, πρόκειται να ανακοινώσει την απόφαση να ανασταλούν προσωρινά όλες οι επιβατικές πτήσεις στην Ελλάδα από το απόγευμα της Κυριακής.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/news/588239/koronoios-kleinoyn-ta-aerodromia-telos-oi-ptiseis-pros/

Ιερά Σύνοδος: Κλείνουν οι Εκκλησίες – Αναβάλλονται οι καθημερινές λειτουργίες

Μετά και την ενημέρωση του εκπρόσωπου υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος παραβρέθηκε και ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε μέσα από έκτακτη συνέλευση ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί μόνο για κατ’ ιδίαν προσευχή, και κάλεσε «τους ηλικιωμένους πιστούς να παραμένουν σπίτια τους».

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/news/587716/iera-synodos-kleinoyn-oi-ekklisies-anavallontai-oi-kathimerines/

Κορωνοϊός: Νέος ιός ή αποτυχημένο βιολογικό όπλο;

Από στρατιωτικό εργαστήριο ερευνών ανάπτυξης βιολογικών όπλων ενδέχεται να έχει ξεκινήσει η εξάπλωση της επιδημίας κορωνοϊού και συνεπώς να πρόκειται για το αποτέλεσμα αποτυχημένων πειραμάτων, σύμφωνα νέες μελέτες και δηλώσεις ειδικών από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ασία (Ταϊβάν, Ινδία).

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/analyseis/585907/koronoios-neos-ios-i-apotychimeno-viologiko-oplo/

Έτοιμη να τυπώσει νέο χρήμα η Ευρώπη

Οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού και η επίδραση του στην αγορά είναι μέχρι στιγμής σαρωτικές, καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο των συνόρων τους και “κλείδωμα” επιχειρήσεων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/diethni/eyropaiki-enosi/587629/etoimi-na-typosei-neo-chrima-eyropi/

Κορωνοϊός: Αυτές οι επιχειρήσεις κλείνουν από αύριο – Όλη η λίστα με τους κωδικούς

Τη συνολική λίστα με όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, από αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου, έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/epicheiriseis/587854/koronoios-oi-epicheiriseis-kleinoyn-ayrio-lista-toys-kodikoys/

Κορωνοϊός: Η παγκόσμια πανδημία θα έχει λήξει ως τον Ιούνιο

Την εκτίμηση για τη λήξη της παγκόσμιας πανδημίας ως τον Ιούνιο ανακοίνωσε ομάδα ειδικών επιστημόνων από την Κίνα για τον νέο κορωνοϊό (COVID19) σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, αναλύοντας δεδομένα από χιλιάδες κρούσματα και στοιχεία από μοντέλα πρόγνωσης πανδημιών των προηγούμενων δύο δεκαετιών.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/news/587148/koronoios-pagkosmia-pandimia-tha-lixei-os-ton-ioynio/

“Φρένο” σε δόσεις και οφειλές προς εφορία και ΕΦΚΑ

Έκτακτο πακέτων μέτρων ανέλαβε η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεων του, περιλαμβάνοντας προσωρινή αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή επρόκειτο να κλείσουν με κρατική εντολή, αλλά και για όσες έχουν μείωση τζίρου.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/epicheiriseis/587597/quot-freno-quot-se-doseis-ofeiles-pros-eforia/

Ποια ομάδα αίματος κινδυνεύει λιγότερο από τον κορωνοϊό

Οι άνθρωποι με ομάδα (τύπο) αίματος Α έχουν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσουν τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, ενώ εκείνοι με ομάδα Ο έχουν τον μικρότερο κίνδυνο από όλες τις ομάδες αίματος.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/diethni/588009/poia-omada-aimatos-kindyneyei-ligotero-ton-koronoio/

Ο κορωνοϊός το απόλυτο «φάρμακο» της οικονομίας

Έχοντας διανύσει μια πολύ οδυνηρή, για τις κοινωνίες κυρίως, δεκαετία, αυτή της οικονομικής κρίσης η Ευρώπη και ιδιαίτερα οι χώρες του νότου, συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας, οι οποίες στην περίοδο αυτή χαρακτηρίστηκαν ως και «γουρούνια» (PIGS και PIIGS), έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον «εφιάλτη» του κορωνοϊού που όπως φαίνεται θα αφήσει το σημάδι του ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/special/editorial/587785/o-koronoios-to-apolyto-farmako-tis-oikonomias/

Αυτά τα καταστήματα μένουν ανοιχτά από Τετάρτη – όλη η λίστα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μπήκε τέλος στα σενάρια για το ποια ακριβώς καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων που θα ξεκινήσει την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα: https://emea.businessvoice.gr/epicheiriseis/587719/ayta-ta-katastimata-menoyn-anoichta-tetarti-oli-lista/

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ