ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ξέφρενα πάρτι για τον κορωνοϊό στην Γερμανία!

Παρά τα μέτρα απαγόρευσης εκδηλώσεων και μαζικών συναθροίσεων στην Γερμανία διοργανώνονται μέσω διαδικτύου «κορώνα-πάρτι» σε...κλειστά κλαμπ και μπαρ με χορευτική μουσική και άφθονο αλκοόλ. Περισσότερα από 130 καταστήματα έκλεισε η αστυνομία μόνο στο Βερολίνο...

Παράνομα «κορώνα-πάρτι» διοργανώνονται μέσω διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες σε ...κλειστά κλαμπ και μπαρ για να διασκεδάσουν με χορευτική μουσική και άφθονο αλκοόλ την πανδημία του κορωνοϊού (!) παρά την ανακοίνωση αυστηρών μέτρων και τους ελέγχους της αστυνομίας.

Τα φημισμένα κλαμπ του Βερολίνου προσπαθούν αυτές τις μέρες, αν και κλειστά από τις κρατικές αρχές, να κρατούν τους πελάτες τους σε καλή διάθεση. «Όλοι χορεύουμε ενάντια στον κορωνοϊό», είναι το σύνθημα του προγράμματος μουσικής που θα παίζουν διάσημοι DJ's καθημερινά μέσω διαδικτύου.

Η είδηση των συγκεκριμένων πάρτυ έχει προκαλέσει την οργή στελεχών της γερμανικής κυβέρνησης και τον εκνευρισμό της Καγκελαρίου Μέρκελ, όπως φάνηκε και στο χθεσινό τηλεοπτικό της διάγγελμα.
Περισσότερα από 130 καταστήματα, τα οποία συνέχιζαν να λειτουργούν παρότι δεν άνηκαν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων (φαρμακεία, σουπερμάρκετ, κ.α.), αναγκάστηκε να κλείσει η αστυνομία μόνο στο Βερολίνο, όπου άρχισε χθες η εφαρμογή της αναστολής της λειτουργίας των περισσότερων εμπορικών καταστημάτων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι καταστηματάρχες έκλεισαν μόνοι τους τα καταστήματα, μετά από σχετική ενημέρωση για την επιβολή των μέτρων, δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Βερολίνο Άνγια Ντίρσκε, τονίζοντας ότι κάποιοι απλώς δεν είχαν ενημερωθεί. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις όπως αυτή ενός μπαρ, που είχε σβήσει τα εξωτερικά φώτα και είχε αφήσει ανοιχτή πλαϊνή είσοδο (!), επιβλήθηκαν υψηλά πρόστιμα.

Η αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους καταστημάτων σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας και όσοι επιχειρηματίες βρεθούν υπότροποι θα προχωράει η διαδικασία της επιτόπου σύλληψης και της παραπομπή τους στο αυτόφωρο, εκτός από την επιβολή υψηλών προστίμων για την παραβίαση των επίσημων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί.  

Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στο Ντόρτμουντ, όπου ο διευθυντής της αστυνομίας της πόλης, Γκρέγκορ Λάνγκε αναγκάστηκε να προειδοποιήσει να μην διοργανώνονται «κορώνα-πάρτι», όπως παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε πάρκα και άλλους ανοιχτούς χώρους, με την συμμετοχή δεκάδων ατόμων νεαρής ηλικίας και την χρήση αλκοολούχων ποτών.
«Ο ιός δεν καταλαβαίνει από διασκέδαση», δήλωσε ο κ. Λάνγκε και χαρακτήρισε όσους συμμετέχουν σε τέτοια πάρτι αυτή την περίοδο «ανεύθυνους».