Δήμος Τρικκαίων: “Τηλεφροντίδα” για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Με σύνθημα “Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε– Είμαστε εδώ για σένα”, ο Δήμος Τρικκαίων εφαρμόζει ένα καινοτόμο μέτρο για την υποστήριξη των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, οι οποίοι μένουν σπίτι λόγω της πανδημίας. Το μέτρο αυτό είναι η τηλεφροντίδα και τέθηκε επίσημα σε ισχύ από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Τι είναι όμως η τηλεφροντίδα και γιατί θεωρείται καινοτόμα;

Ο Δήμος σε συνεργασία με την εταιρεία e-Τρίκαλα, προσφέρει δωρεάν σε ηλικιωμένους και πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου οι καθημερινές τους μετρήσεις για τις τιμές ζαχάρου να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια τηλεσαχκαρόμετρων με διεπαφή bluetooth και διασύνδεση μέσω διαδικτύου, προκειμένου να μην κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη σε κάποιο ιατρείο.

Ακόμα, παραχωρείται δωρεάν σετ αισθητήρων «έξυπνης οικίας» σε μοναχικούς ηλικιωμένους και άτομα των ευπαθών ομάδων για τηλεπαρακολούθησή τους μέσω διαδικτύου από το αρμόδιο κέντρο τηλεφροντίδας. Πρόκειται για ειδικούς αισθητήρες κίνησης εντός σπιτιού αλλά και ειδικά κουμπιά έκτακτης κλήσης για βοήθεια.

Πέραν της καινοτόμας αυτής υπηρεσίας, ο Δήμος προσφέρει και «Βοήθεια στο Σπίτι»: εξυπηρετεί πλέον τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδας στις καθημερινές τους ανάγκες και υποχρεώσεις. Το αρμόδιο τμήμα του Δήμου δέχεται κλήσεις από όσους έχουν ανάγκη τρόφιμα, φάρμακα ή και επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο και αφού τις αξιολογήσει, αναλαμβάνει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ