Κορωνοϊός: Πρώτος (επίσημος) θάνατος στην Τουρκία

Συνολικά 51 νέα κρούσματα ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες το Υπουργείο Υγείας, κατά σύμπτωση μετά από την άφιξη κλιμακίου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό πριν από λίγη ώρα η κυβέρνηση της Τουρκίας κατά κατά σύμπτωση μετά από την άφιξη κλιμακίου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στην Άγκυρα. Η επιβεβαίωση του θανάτου ήρθε από τον Τούρκο Υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, οποίος μάλιστα ανακοίνωσε τα στοιχεία του πρώτου (επισήμως) νεκρού στην γειτονική χώρα και την πηγή της μόλυνση μετά την ιχνηλάτηση του περιστατικού.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για Τούρκο πολίτη, άνδρα, ηλικίας 89 ετών που κατέληξε λίγες ώρες νωρίτερα και είχε βρεθεί πρόσφατα (;) θετικός στο τουρκικής προέλευσης τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού .

«Σήμερα χάσαμε τον πρώτο ασθενή στην μάχη μας κατά του κορονοϊού», δήλωσε ο Φαχρετίν Κοτζά στους δημοσιογράφους και αποκάλυψε ότι είχε κολλήσει τον ιό «από κάποιον Κινέζο υπάλληλο». 

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο 89χρονος είχε έρθει σε επαφή με Κινέζο υπάλληλο, που εργάζονταν σε εταιρεία κινεζικών συμφερόντων στην Τουρκία και είχε έρθει από την Κίνα.

Επίσης ο υπουργός υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε και 51 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τις αναλύσεις των τεστ για τον κορωνοϊό των τελευταίων ημερών, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των επίσημων κρουσμάτων της χώρας στα 98.

Αντιθέτως δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι σχετικά με τα σχεδόν 5000 δείγματα που έχουν σταλεί από τα νοσοκομεία όλης της χώρας στην κεντρική υπηρεσία, που διενεργεί τους ελέγχους των δειγμάτων στην Άγκυρα και εξετάζονται από εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.   

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Φαχρετίν Κοτζά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα, που έχουν ληφθεί θα φανούν αποτελεσματικά κατά του κορωναϊού και η Τουρκία θα παραμείνει μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ