Κορωνοϊός: 22χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου μετά από ταξίδι στην Βρετανία

Εμφάνισε έντονα συμπτώματα μετά την επιστροφή του από το Λονδίνο, όπου είχε μεταβεί το χρονικό διάστημα 4 έως 10 Μαρτίου και ανιχνεύτηκε θετικός μετά την εισαγωγή του σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Θετικός στο τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού βρέθηκε ένας 22χρονος που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου απ’ το περασμένο Σάββατο και είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο στο χρονικό διάστημα 4 έως 10 Μαρτίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε μεταβεί την προηγούμενη εβδομάδα στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου με συμπτώματα…γρίπης!  

Όμως το γεγονός του ταξιδιού στην Μεγ. Βρετανία και τα συγκεκριμένα συμπτώματα,  προκάλεσαν υποψίες στους γιατρούς με αποτέλεσμα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και στην συνέχεια να προχωρήσουν στην λήψη επιχρίσματος, το οποίο μεταφέρθηκε σε εγκεκριμένο εργαστήριο για έλεγχο στον κορωνοϊό . Οι γιατροί ανέμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεών του ενώ νοσηλευόταν από το Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση στα αποτελέσματα των εξετάσεων φέρεται να οφειλόταν στην έλλειψη αντιδραστηρίων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. 

Σύμφωνα με τους συγγενικά του πρόσωπα, ο 22χρονος έχει πολύ καλή κλινική εικόνα, τα συμπτώματα του είναι ακόμα ήπια αλλά αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για την διαχείριση της περίπτωσής του.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο  του Βόλου νοσηλεύονται ακόμα δυο άτομα: ένας 46χρονος, ο οποίος έχει έντονα συμπτώματα πνευμονίας και θα ελεγχθεί εκ νέου για κορωνοϊό και ένας 23χρονος, ο οποίος είχε μεταβεί στα επείγοντα με συμπτώματα γρίπης και ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ