Κορωνοϊός: Ενεργοποίηση σχεδίου λειτουργίας με προσωπικό ασφαλείας στον δημόσιο τομέα

Εργασία με την χρήση της ειδικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης για το δημόσιο τομέα θα προταθεί σε εργαζομένους, που δεν απαιτείται η φυσική τους παρουσία στις υπηρεσίες και δεν κατέχουν διευθυντικές θέσεις.

Την εξέταση της ενεργοποίησης σχεδίου λειτουργίας  με προσωπικό ασφαλείας όλων των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα και στις ΔΕΚΟ για τις επόμενες 2 εβδομάδες εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού .

Ο στόχος είναι να μειωθεί ο συνολικός αριθμός εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που μετακινείται προς την εργασία του είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είτε με Ι.Χ. και έρχεται σε καθημερινή επαφή με το κοινό, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού.

Το ίδιο μέτρο εφαρμόζεται ήδη εθελοντικά σε πολλούς δήμους της χώρας, κυρίως στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία των δημοτικών αρχών σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών. Εξετάζεται επίσης να προταθεί η εφαρμογή του ίδιου μέτρου και στις υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας.  

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης για το δημόσιο, παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από δυο ημέρες, ήταν το πρώτο απαραίτητο βήμα προκειμένου να ενταχθούν στο ίδιο σύστημα όλοι οι εργαζόμενοι που δεν απαιτείται η φυσική παρουσία τους στις δημόσιες υπηρεσίες.