“Συμμαχία” Google, Microsoft, Facebook και άλλων ενάντια στην παραπληροφόρηση

Οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στις ΗΠΑ, ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στις απάτες και την παραπληροφόρηση σχετικά με το φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες αυτές είναι οι: Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter, και YouTube. Και οι επτά, εξέδωσαν κοινή δήλωση χθες, ανακοινώνοντας την προσπάθειά τους.

“Συνεργαζόμαστε στενά για το θέμα του COVID-19”, αναφέρει η κοινή δήλωση. “Βοηθάμε εκατομμύρια ανθρώπους να παραμείνουν συνδεδεμένοι ενώ ταυτόχρονα καταπολεμούμε από κοινού την απάτη και την παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιό, αυξάνουμε το έγκυρο περιεχόμενο στις πλατφόρμες μας και μοιραζόμαστε κρίσιμες ενημερώσεις σε συντονισμό με κυβερνητικούς οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Καλούμε άλλες εταιρείες να μας ακολουθήσουν καθώς εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε τις κοινότητές μας υγιείς και ασφαλείς. “

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ωστόσο κρίνεται αναγκαία καθώς η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την πανδημία εξαπλώνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, σε όλες τις πλατφόρμες. Ήδη, ξεχωριστά, κάποιες εταιρείες έχουν λάβει μέτρα. Το LinkedIn για παράδειγμα παρέχει συγκεκριμένα links με έγκυρες πηγές και πληροφόρηση, το Facebook έχει δημιουργήσει επίσης σχετικές κάρτες τόσο στην πλατφόρμα του όσο και στο Instagram, ενώ και οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες έχουν λάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Το θέμα όμως είναι δύσκολο και πιο περίπλοκο από όσα έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν μέχρι σήμερα οι τεχνολογικές αυτές εταιρείες, γι’ αυτό και πιθανότατα “συμμάχησαν” σε μια πρωτοφανή κίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ