Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες λόγω κορωνοϊού

Μετά το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων, των παιδικών χαρών και των κέντρων ψυχαγωγίας, αναμένεται να κλείσουν και άλλα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού με αυτά να είναι από εστιατόρια μέχρι και καφετέριες.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν και να ληφθούν άμεσα, διότι παρατηρήθηκε πως ο κόσμος  συνωστίζεται σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, χωρίς να δείχνει ανησυχία και γι αυτό έχει σημάνει συναγερμός στην επιστημονική κοινότητα. Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ο συνωστισμός κόσμου βοηθάει στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα νέα μέτρα η οποία θα είναι έτοιμη το προσεχές 48ωρο .

Μέτρα τύπου Ιταλίας

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ θα ανακοινωθούν το Σάββατο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Αυτή την ώρα οι συσκέψεις των επιτελείων είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα τύπου Ιταλίας για τον κορωνοϊό, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια και καφετέριες), ωστόσο το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ