Νέα χυδαία πρόκληση Ερντογάν: Οι Έλληνες κάνουν ότι οι Ναζί !

Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση προπαγάνδας ο Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας αποκαλώντας τους Έλληνες… σύγχρονους Ναζί, ο Έβρος θυμίζει το στρατόπεδο του ‘Αουσβιτς και τις προσπάθειες προστασίας των ελληνικών συνόρων από την εισβολή προσφύγων και μεταναστατών, που καθοδηγούσαν ειδικές δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) ως …«βαρβαρότητες».

Σε νέα πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα προχώρησε πριν από λίγες ώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του εξοιμειώνοντας τους Έλληνες με τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!  Απευθυνόμενος σε ακροατήριό του ισλαμικού “Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης” (AKP) προέβαλε με προτζέκτορα, βίντεο και εικόνες από πρόσφυγες και μετανάστες  από επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Έβρο και απευθύνοντας αφιωνισμένο κοινό φώναξε: «Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι Ναζί.  Ό,τι έκαναν οι Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνουν και οι Έλληνες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκ μέρους της Δύσης στα σύνορά τους»! 

«Ας δούμε την υποκρισία της Ελλάδας και της Ευρώπης», είπε ο Ερντογάν, προτού παρουσιάσει στους βουλευτές και τα μέλη του κόμματος του ένα βίντεο με τα όσα – κατά την τουρκική πλευρά – συνέβησαν στον Έβρο τις προηγούμενες ημέρες, προκαλώντας το κοινό να αποδοκιμάσει την Ελλάδα και τις…παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιώματων.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά από αυτά που έκαναν οι ναζί με τις εικόνες που βλέπουμε από τα ελληνικά σύνορα» είπε μετά την προβολή τους, σχολιάζοντας τις …αποτρόπαιες κατά τον ίδιο εικόνες (προφανώς από την προσωπική του εμπειρία με τα νεκρά γυναικόπαιδα από τις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας από τις επιχειρήσεις της  στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων) εικόνες, που προβλήθηκαν για να στηρίξουν το γεμάτο μίσος και αστήρικτους ισχυρισμούς λόγο του κατά της Ελλάδας και άλλων “απροσδιόριστων εχθρών” της χώρας του, χαρακτηρίζοντας επίσης τις ελληνικές αρχές “βάρβαρες” και “φασιστικές”..

Πρόσθεσε μάλιστα σε έντονο ύψος πως “αυτό που κάνει η Ελλάδα” είναι… βάρβαρο: «Είναι κυριολεκτικά βάρβαρο να ανοίγουν πυρ εναντίον αθώων ανθρώπων που σκοπός τους είναι να σώσουν τις ζωές τους και να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, να υποβάλλονται σε κάθε είδους απάνθρωπη μεταχείριση, όπως είναι τα δαγκρυγόνα και το ζεστό νερό».

Μάλιστα, ο  Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τις θεωρίες της τουρκικής κυβέρνησης (ισχυρισμούς που δεν επιβεβαιώνει καμία διεθνή οργάνωση και δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψιν της καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση) περί νεκρών «από τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων» στον Έβρο.

«Νόμιζαν ότι αστειευόμουν αλλά τώρα ανοίξαμε τα σύνορά μας», είπε αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα καταπατά τις διεθνείς Συνθήκες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και «συμβούλεψε» – σχεδόν υπό την μορφή απειλής -την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει κι αυτή τα σύνορά της, ώστε οι μετανάστες να περάσουν στις πλούσιες χώρες της Δύσης… και να κινηθούν ελεύθερα, όπως συμβαίνει και στην χώρα του (!!!). 

Τουρκική προπαγάνδα για Άουσβιτς

Πριν από λίγες ημέρες (07/03/2020) στο ίδιο προκλητικό μήκος κύματος, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, είχε παρομοιάσει την κατάσταση στη μεθοριακή γραμμή στις Καστανιές Έβρου και σε άλλα σημεία κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων με το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς από τους άνδρες των SS.

Στις 7 Μαρτίου είχε προηγηθεί προκλητική ανάρτηση στο τουίτερ του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τις συνθήκες στη μεθοριακή γραμμή του Εβρου με το Αουσβιτς. «Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Άουσβιτς, αλλά από το Παζαρκουλέ (σ.σ. τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στην περιοχή των Καστανιών Έβρου)» έγραψε στην πρώτη του ανάρτηση, παραθέτοντας φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από μέσα ενημέρωσης της χώρας του.

Παραθέτοντας τις ίδιες φωτογραφίες, που έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως μέσα προπαγάνδας, ο Τούρκος υφυπουργός αναφέρε: «Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Αουσβιτς, αλλά από το Παζαρκουλέ (σ.σ. τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στην περιοχή των Καστανιών Εβρου). Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που περνούν τα σύνορα και τους επιστρέφει. Η Ευρώπη και ο κόσμος παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους». 

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ελλάδας και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Τούρκος πολιτικός, που αρκέσκετε να εγκωμιάζει κάθε δήλωση Ερντογάν και να εκδηλώνει την γλοιώδη αφοσίωση του στον Ερντογάν, είχε κάνει λόγο για απάνθρωπες και άθλιες πρακτικές κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. 

Μάλιστα, οι αναρτήσεις του στα αγγλικά και του τουρκικά με τις οποίες είχε περιγράψει την κατάσταση στον Έβρο ως … συνθήκες «Άουσβιτς» προκάλεσαν τις αντιδράσεις του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) στην Ελλάδα και πολλών Εβραϊκών οργανώσεων σε όλη την Ευρώπη. Στην συνέχεια μάλιστα μετά τις αντιδράσεις Εβραϊκών οργανώσεων και του ΚΙΣ έφθασε δυο ημέρες αργότερα σε νέες αναρτήσεις να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι ευθύνεται για τους θανάτους των εβραίων στην Ελλάδα από τους Ναζί (κατά την διάρκεια της κατοχής!) και πως η Τουρκία ως “ουδέτερη χώρα”  στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο προσέφερε άσυλο σε χιλιάδες Εβραίους από την Ευρώπη, “εκδίδοντας και τουρκικά διαβατήρια σε Εβραίους” για να τους προστατέψει! Άσχετα αν σύμφωνα με επίσημα αρχεία της εποχής και καταγγελίες διασωθέντων είχε καταδώσει πολλούς στις ναζιστικές αρχές… 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν έγιναν σχεδόν παράλληλα με το επεισόδιο που προκάλεσε τουρκική ακταιωρός στο Αιγαίο, που συγκρούστηκε σκόπιμα με σκάφος του Λιμενικού στην οριογραμμή της Κω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ