Μαρόκο και Τυνησία αναστέλλουν τις πτήσεις τους από και προς την Ιταλία

Τις σχετικές εξαγγελίες γνωστοποίησαν οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές

Ο πρωθυπουργός του Μαρόκου Σάαντ Εντίν Ελ Οθμάνι γνωστοποίησε ότι η χώρα του αναστέλλει όλα τα ταξίδια προς και από την Ιταλία μέχρι νεοτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ιταλία, η κυβέρνηση του Μαρόκου αποφάσισε να αναστείλει όλα τα ταξίδια προς και από την Ιταλία μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης», ανέφερε ο μαροκινός πρωθυπουργός μέσω Twitter.

Η Τυνησία «κόβει» και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Οι αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν όλες τις πτήσεις και τα δρομολόγια πλοίων και από και προς την Ιταλία, με μοναδική εξαίρεση ένα αεροπορικό δρομολόγιο προς και από τη Ρώμη, καθώς και ότι επισπεύδουν την έναρξη μιας περιόδου σχολικών διακοπών για την Πέμπτη αντί της προσεχούς Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε άλλα τρία κρούσματα του κορωνοϊού, αυξάνοντας το σύνολο σε πέντε στη χώρα. Τα τρία κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είναι άνθρωποι που επέστρεψαν πρόσφατα στην τυνησιακή επικράτεια από την Ιταλία. Πρόκειται για προληπτικό, προσωρινό μέτρο που αποφασίστηκε κατόπιν συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, εξήγησε η προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν ως την 4η Απριλίου με «την πιθανότητα τροποποίησης» του χρονοδιαγράμματος ισχύος τους «ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης» από επιδημιολογική σκοπιά.

Οι διακοπές σχολείων και πανεπιστημίων θα αρχίσουν τη 12η Μαρτίου, αντί της 16ης, λόγω «της ανησυχίας της κοινής γνώμης» για την εξάπλωση του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Μέχρι σήμερα, έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν τρεις άνθρωποι που επέστρεψαν από την Ιταλία, ένας που επέστρεψε από τη Γαλλία, ενώ υπάρχει επίσης ένα κρούσμα μόλυνσης εγχωρίως, κατά τις τυνησιακές υγειονομικές αρχές.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε χθες ότι επιβάλλονται περιορισμοί στις μετακινήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησιάζουν το φράγμα των 10.000 — χθες ανέρχονταν σε 9.172 — και οι θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 έχουν πλέον φθάσει τους 463 μέχρι στιγμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ