“Έσπασαν” κάθε ρεκόρ οι Fintech επενδύσεις στην Αυστραλία

Οι επενδύσεις στον τομέα του Fintech στην Αυστραλία “έσπασαν” κάθε ρεκόρ το 2019, ανεβαίνοντας στα 1,9 δισ. δολάρια, χάρη σε δύο deals: την εξαγορά της Property Exchange και την επένδυση 280 εκατ. δολαρίων στην ψηφιακή τράπεζα Judo.

Άλλες αξιοσημείωτες επενδύσεις της περσινής χρονιάς είναι αυτή της ψηφιακής τράπεζας Athena, που σήκωσε 43,4 εκατ. δολάρια, της Grow Super, που σήκωσε 11,8 εκατ. δολάρια αλλά και της  Cover Genius που εξασφάλισε 10 εκατ. δολάρια.

Τα στοιχεία αυτά δίνει στη δημοσιότητα η KPMG, σε ετήσιο report της, και ο Dan Teper, επικεφαλής Fintech της KPMG Αυστραλίας, σχολιάζει: “Το 2019 ήταν μια εκρηκτική χρονιά για το fintech οικοσύστημα της Αυστραλίας, με μεγάλη δραστηριότητα σε συγχωνεύσεις και εξαγορές μαζί με σημαντικές επενδύσεις σε νέους παίκτες. Υπάρχει ένα βάθος καινοτομίας σε πολλαπλούς τομείς του Fintech, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των δανείων, proptech, insurtech και retirement – και αυτό αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο από τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις”.

“Καθώς προχωράμε, ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική του 2019, ιδίως καθώς η Αυστραλία αναπτύσσει περαιτέρω το καθεστώς ψηφιακής τραπεζικής και διευρύνει τους τραπεζικούς κανονισμούς”, πρόσθεσε.

Σε παγκόσμια κλίμακα, πολλοί επιμέρους τομείς του Fintech συνέχισαν να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2019. Ειδικότερα, οι επενδύσεις στο proptech αυξήθηκαν από 1,9 δισ. το 2018 σε 2,6 δισ. το 2019, ενώ οι επενδύσεις στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο υπερδιπλασιάστηκαν από 316,9 εκατ. δολάρια σε 646,2 εκατ. Οι επενδύσεις σε Blockchain και κρυπτονομίσματα συνέχισαν να παρουσιάζουν διακυμάνσεις, πέφτοντας από τα 6,3 δις στα 4,7 δις σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ