Ο κορωνοϊός “απειλεί” σινεμά και θέατρο

Δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που αναβάλλονται όχι μόνον σε ανοικτούς χώρους που ο κίνδυνος μετάδοσης αυξάνεται

Μειωμένη ακόμη και σε ποσοστό 70% σε σχέση με την συνηθισμένη κίνηση των ημερών ήταν η προσέλευση στις αίθουσες κινηματογράφου τις τελευταίες ημέρες λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και στην χώρα μας, σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το emea.gr με αίθουσες κινηματογράφου στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Άλλωστε μια από τις βασικές συστάσεις των ειδικών όχι μόνον για την περίπτωση του κορωνοϊού αλλά και γενικότερα των απλών ιώσεων είναι η αποφυγή κλειστών χώρων σε περιόδους επιδημίας, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και των παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που αναβάλλονται όχι μόνον σε ανοικτούς χώρους που ο κίνδυνος μετάδοσης αυξάνεται, αλλά ακόμη και σε ανοικτούς χώρους, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση σχετικά με την νέα επιδημία, την σοβαρότητα της και γενικότερα τον τρόπο αντιμετώπισης της θεραπευτικά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη χώρα μας πρόσφατα αναβλήθηκε το Φόρουμ των Δελφών, η έναρξη του οποίου είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5 Μαρτίου, το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας καθώς και μεγάλος αριθμός μικρότερων εκδηλώσεων, εταιρικών και μη. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στο εξωτερικό με μεγάλα συνέδρια όπως το F8, το Game Developers Conference και το ετήσιο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης να ακυρώνονται λόγω της επιδημίας.

Σε “καλλιτεχνικό” επίπεδο, χθες αναβλήθηκε επίσημα και η νέα ταινία του James Bond, που ήταν προγραμματισμένη για τον Απρίλιο. Πίσω στη χώρα μας, μειωμένη είναι το τελευταίο διάστημα η προσέλευση και σε θεατρικές παραστάσεις χωρίς όμως να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από επίσημες πηγές εάν πρόκειται για ένα γενικευμένο φαινόμενο ή είναι κάτι προσωρινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ