Ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα – Εκατομμύρια πρόσφυγες στο δρόμο προς την Ευρώπη

Η Ελλάδα αναμένεται να δεχτεί τεράστιο όγκο προσφύγων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό, καθώς η Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν ανοίγουν τα σύνορα και εκατομμύρια πρόσφυγες ετοιμάζονται να “ξεχυθούν” ελεύθερα προς Ευρώπη, με τον μεγαλύτερο όγκο τους να περνάει φυσικά από την Ελλάδα.

Αστυνομία και ακτοφυλακή έχουν πάρει διαταγή να μην εμποδίζουν όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα, ενώ όπως μεταδίδει το Reuters  Τουρκία αποφάσισε να μην σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από το Ιντλίμπ μέσω ξηράς ή θάλασσας.

Η κλιμάκωση αυτή του προσφυγικού, έγινε μετά τον βομβαρδισμό στο Ιντλίμπ στον οποίο η Τουρκία υποστηρίζει πως πέθαναν 33 Τούρκοι στρατιώτες και για τον οποίο κατηγορεί  τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ 

Ξεκίνησαν τα καραβάνια των προσφύγων

Σύμφωνα με δεκάδες βίντεο που ανεβαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα, πολλές ομάδες προσφύγων έχουν συγκεντρωθεί στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα και ετοιμάζονται να περάσουν στη χώρα μας, χωρίς να τους εμποδίζει κανείς από την Τουρκία, οι αξιωματικοί της οποίας απλά παρακολουθούν αμέτοχοι τα γεγονότα.

Στην περιοχή υπάρχουν και Τούρκοι δημοσιογράφοι, που παίρνουν συνεντεύξεις από τους πρόσφυγες που περνάνε τα σύνορα, με την απάντηση που κυριαρχεί να είναι “πηγαίνουμε Ελλάδα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ