Κορωνοϊός: Κρούσμα σε εργαζόμενο της Τράπεζας Πειραιώς

Το κρούσμα βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία και όχι στο δίκτυο καταστημάτων

Το κρούσμα εντοπίστηκε σε υπάλληλο ο οποίος εργάζεται σε κτίριο της διοίκησης, στην οδό Αμερικής, και ΟΧΙ στο δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας, κάτι που σημαίνει πως δεν έχει έρθει σε επαφή με πελάτες της τράπεζας. 

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται απολύμανση στο κτίριο της τράπεζας και ειδικά στον όροφο που εργάζεται ο εν λόγω υπάλληλος. Στους υπόλοιπους εργαζόμενους του ίδιου ορόφου δόθηκε άδεια 14 ημερών κατά την οποία θα παραμείνουν στο σπίτι τους, προκειμένου να ελεγχθεί τυχόν μετάδοση του ιού χωρίς να υπάρξει κίνδυνος περαιτέρω μετάδοσης. 

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του κτιρίου θα μεταβούν στις εργασίες τους κανονικά, μετά το πέρας της απολύμανσης. 

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ανακοίνωση για το νέο κρούσμα στα γραφεία της όπου αναφέρει:

“H Τράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

  • απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
  • εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
  • εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
  • εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr .

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ