Διαβάστε όλα τα νέα που αφορούν τον κορωνοϊό

Η ομάδα του emea σας παρουσιάζει ψύχραιμαι όλες τις εξελίξεις που αφορούν το νέο κορωνοϊό

Τις τελευταίες ημέρες ο νέος κορωνοϊός εξαπλώνεται ραγδαία. Στην Κίνα, οι νεκροί είναι πια πάνω από 2.000 ενώ στη γειτονική Ιταλία ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, με το έβδομο θύμα να επιβεβαιώνεται τη Δευτέρα το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, σημαντικά μέτρα ασφαλείας έχουν παρθεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αφού η πιθανότητα πανδημίας, όπως ανέφερε και ο ΠΟΥ, είναι πλέον ορατή, ενώ και η Ελλάδα “θωρακίζεται” για να προλάβει την εξάπλωση της ασθένειας.

Ποιες επιπτώσεις φέρνει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα;

Το πλήγμα που θα φέρει η πτώση των τουριστικών εσόδων, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες παράπλευρες απώλειες στους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας και την επίτευξη του στόχου των πλεονασμάτων, κάτι που θα οδηγήσει ίσως σε αναβολή των μέτρων ανακούφισης της φορολογίας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κορωνοϊός: Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα;

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού (COVID-19) στην Ελλάδα καθώς και τα μέτρα διαχείρισης ασθενών, που θα βρεθούν θετικοί στις ειδικές εξετάσεις ή θα ασθενήσουν από τον κορωνοϊό μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό εδώ.

Κορωνοϊός: «Φρούριο» το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Ασφυκτικοί έλεγχοι διεξάγονται από τις αρχές του έτους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον κορωνοϊό ενώ «εφαρμόζονται πιστά όλα όσα προβλέπουν τα πρωτόκολλα για τέτοιες περιπτώσεις ».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κορωνοϊός: Οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία

Τεράστιες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία αναμένεται να έχει η εμφάνιση του νέου κορωνοϊού (COVID-19) παρότι η εξάπλωσή του σε όλο τον κόσμο και τα χιλιάδες κρούσματα στην Κίνα δεν έχουν πείσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία (Π.Ο.Υ.) πως πρόκειται για πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ