Ο κορωνοϊός “χτύπησε” και τη GDC

Το Game Developers Conference είναι ένα από τα μεγαλύτερα gaming event όπου πολλές εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών μαζεύονται και παρουσιάζουν τους νέους τίτλους παιχνιδιών τους αλλά και συζητούν για  αυτά δίνοντας επιπλέον την δυνατότητα σε όποιον παρευρεθεί εκεί να συμμετέχει δοκιμάζοντας τους τίτλους αυτούς.

Η εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 16 Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας.

Όμως από ότι φαίνεται θα είναι λίγο πιο “άδειο” το GDC φέτος διότι ήδη τρεις εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα παρευρεθούν στην εκδήλωση λόγω του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα μέσα από ανακοινώσεις τους οι Playstation και Facebook Oculus είπαν ότι δεν θα καταφέρουν να δώσουν το “παρών” λόγω της αυξημένης ανησυχίας για τον COVID-19.

Μέσα από ένα blog post, η Oculus αναφέρει ότι ήταν μία δύσκολη απόφαση η αποχώρηση από την εκδήλωση αλλά για την ασφάλεια του προσωπικού της θα πρέπει να γίνει για αυτό και θα αφαιρέσει το περίπτερο της και πως συμβουλεύει όλους τους υπαλλήλους της να αποφύγουν τα ταξίδια κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Ενώ ακόμη σημείωσε ότι θα μοιραστούν όλα τους τα σχέδια και τις ανακοινώσεις που είχαν για την GDC αλλά μέσα από ψηφιακή μορφή, δηλαδή μέσω βίντεο, online Q&As και πολλά άλλα.

Από την άλλη και η Playstation ανακοίνωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση με σκεπτικό να προστατέψει πάνω απ’ όλα την υγεία των συνεργατών της. Στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι “πήραμε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε τη συμμετοχή μας στο Game Developers Conference λόγω αυξημένων ανησυχιών που αφορούν τον COVID-19… Νιώσαμε πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή καθώς η κατάσταση με τον ιό και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς αλλάζει καθημερινά. Είμαστε απογοητευμένοι που ακυρώνουμε τη συμμετοχή μας αλλά η υγεία και η ασφάλεια του παγκόσμιου έμψυχου δυναμικού μας είναι η προτεραιότητα μας. Περιμένουμε να συμμετέχουμε στο GDC στο μέλλον”.

Σημειώνεται ότι η Sony Interactive Entertainment έχει ακυρώσει την εμφάνισή της και για την επερχόμενη PAX East εξαιτίας του COVID-19.

Και η Kojima Productions εκτός GDC

Άλλη μία μεγάλη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών ακύρωσε τη συμμετοχή της στην GDC 2020, με αυτή να είναι η Kojima Productions, του διάσημου developer Hideo Kojima, γνωστός για τα παιχνίδια “Metal Gear Solid”.

Η Kojima Productions είναι γνωστή για το παιχνίδι “Death Stranding” ένα από τα παιχνίδια που άλλαξαν τον “κόσμο” των βιντεοπαιχνιδιών. 

Η είδηση της απουσίας έγινε γνωστή μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, με τους υπεύθυνους της εταιρείας να εκφράζουν φόβο σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η Kojima Productions είχε προγραμματίσει δυο παρουσιάσεις για το GDC 2020. Η πρώτη ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Μαρτίου, με ομιλητή τον AI programmer Eric Johnson και η δεύτερη για τις 19 Μαρτίου, με παρουσιαστή τον Hideo Kojima.

 

 

Ακυρώνεται η GDC

Σύμφωνα με τελευταίες εξελίξεις το συνέδριο ακυρώνεται για την συγκεκριμένη ημερομηνία που ήταν να πραγματοποιηθεί και θα γίνει αργότερα μέσα στο χρόνο.

Μέσα από ανακοίνωση επισημάνθηκε ότι θα γίνει επιστροφή χρημάτων στα εισιτήρια που είχαν ήδη αγοραστεί, οι ομιλητές που ήταν προγραμματισμένοι να εμφανιστούν στην εκδήλωση θα καταγράψουν τις ομιλίες τους και θα τις κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο τις επόμενες μέρες.

Ενώ κάποιες  εκδηλώσεις που ήταν να πραγματοποιηθούν, θα οργανωθούν αλλά θα πραγματοποιηθούν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα μέσα από streams στην πλατφόρμα του Twitch.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ