ΔΕΗ: Μνημόνιο συνεργασίας με την πορτογαλική EDPR για έργα Α.Π.Ε.

Μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την πορτογαλική EDP Renewables υπέγραψε η ΔΕΗ, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, για την συνεργασία των δυο πλευρών στην μελέτη, κατασκευή και ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα εξετάσουν τις δυνατότητες της μεταξύ τους συνεργασίας. Η ανάπτυξη των έργων θα γίνει σύμφωνα με τις εταιρικές πρακτικές του κάθε μέρους, με βάση τη βέλτιστη δομή συνεργασίας και το καταλληλότερο επιχειρηματικό μοντέλο, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση.

Με βάση τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό “μείγμα” της χώρας, οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν, μέσω της συνεργασίας τους, να αναπτύξουν έργα Α.Π.Ε. τουλάχιστον 400 MW.

Αξίζει να σημειωθεί πως η EDPR είναι θυγατρική εταιρεία της πορτογαλικής “Energias de Portugal S.A” (EDP), ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους στον κόσμο με ενεργητικό πάνω από 18 δισεκατομμύρια δολλάρια ετησίες και προσωπικό σχεδόν 12.000 άτομα σε 6 χώρες και θυγατρικές σε 16 διαφορετικές χώρες. Στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θεωρείται πρωτοπόρος, έχει παρουσία σε 14 χώρες και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ