Aegean: Απογείωση σε μια νέα εποχή

Το νέο σήμα και τα πρώτα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320neo παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Ελ. Βενιζέλος.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου σήματος που θα συνοδεύει τις πτήσεις της Aegean Airlines στην νέα εποχή της πρώτης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας σε όλο τον κόσμο, συνόδευσαν την παρουσίαση των τριών νέων υπερσύγχρονων αποκτημάτων του ανανεωμένου στόλου της, τύπου Airbus A320neo, σε μια εντυπωσιακή τελετή με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Aegean, που έγινε στην τεχνική βάση της εταιρείας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εξέφρασε τον θαυμασμό του για το φιλόδοξο πλάνο της Aegean Airlines.  «Σήμερα είναι μια φωτεινή ημέρα για τον κόσμο των επιχειρήσεων. Μία ελληνική εταιρία προχωρεί στην μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε τονίζοντας: «η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται στις τεχνολογίες αιχμής, σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Από αυτή την άποψη, η «Aegean» συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό. Και ενώ πετάει στους αιθέρες, αποδεικνύει ότι πατάει σταθερά και στη γη. Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα, ειδικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις».

 

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως πρόκειται για μια αμιγώς ελληνική επιχειρηματική προσπάθεια, που δείχνει τις δυνατότητες της Ελλάδας να προχωρήσει δυναμικά στην νέα εποχή, μετά από μια δεκαετή περίοδο οικονομικής κρίσης.«Σήμερα όμως, γιορτάζουμε εδώ μια αμιγώς ιδιωτική και 100% ελληνική επένδυση. Που ανανεώνει το σήμα της και τους υψηλούς της στόχους. Και ο συμβολισμός αυτός αποτυπώνεται καθαρά την αντίληψη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη. Θα στηρίξουμε κάθε τολμηρή πρωτοβουλία, απελευθερώνοντάς την από γραφειοκρατικά δεσμά και την πνιγερή φορολογία. Και θα προικοδοτήσουμε τη χώρα με υποδομές και δίκτυα αιχμής, που θα διευκολύνουν παρόμοια εγχειρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Σήμερα η ιστορία μας συναντά το μέλλον μας.

Ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης δήλωσε ότι «είμαι υπερήφανος γιατί σήμερα με πλατφόρμα τα νέα αεροσκάφη ξεκινά ένας νέος κύκλος δημιουργίας νέων υπηρεσιών, με ακόμα περισσότερη καινοτομία, για εσάς τους επιβάτες μας. Για την Aegean η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία νέα εποχή. Μία αφετηρία εξέλιξης και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Ένα μεγάλο βήμα για περισσότερα για την Aegean και θέλουμε να πιστεύουμε και για τη χώρα. Σήμερα η ιστορία μας συναντά το μέλλον μας και γίνεται ισχυρό εφόδιο για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη και ανάπτυξη».

Τη μετάβασή της Aegean στη νέα εποχή σηματοδοτεί όχι μόνο η αλλαγή του σήματός της αλλά και η απόκτηση νέων αεροσκαφών καθώς πρόκειται για μια παραγγελία τουλάχιστον 46 αεροσκαφών νέας γενιάς Airbus A320neo. Όπως επισήμανε η διοίκηση της εταιρείας η παραγγελία των νέων αεροσκαφών έχει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία και θα συνεισφέρει σημαντικά στην άνοδο του ελληνικού τουρισμού και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ