Fieldscale – STMicroelectronics: Συνεργασία για την ταχύτερη ανάπτυξη αισθητήρων αφής

Η STMicroelectronics, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στην Ευρώπη, με πάνω από 100.000 πελάτες και ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 9 δις δολάρια και η Fieldscale, ελληνική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευαστή λογισμικού προσομοίωσης, ανακοίνωσαν επίσημα τη συνεργασία τους για να απλοποιήσουν και να επιταχύνουν την ανάπτυξη αισθητήρων αφής για έξυπνες συσκευές που χρησιμοποιούν ST Μικροελεγκτές STM32 (MCU).

H χρήση των αισθητήρων αφής, οι οποίοι είναι βολικοί για τον τελικό χρήστη και οικονομικά αποδοτικοί για τους κατασκευαστές, εξαπλώνεται πέρα από τα smartphones, σε οικιακές συσκευές, σε οικιακούς διακόπτες μέχρι και σε αυτοκίνητα και αεροπλάνα. Ωστόσο, η ανάπτυξή τους παραμένει μια δύσκολη και κοστοβόρα διαδικασία, ειδικότερα για κλάδους που για πρώτη φορά εισάγουν αισθητήρες αφής στα προϊόντα τους.

Μέχρι σήμερα υπήρχε μια συμβατική προσέγγιση επαναληπτικού σχεδιασμού με την ανάπτυξη πρωτοτύπων για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων και την εξασφάλιση της ιδανικής απόκρισης σε όλες τις διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας και του περιβάλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη τα διαφορετικά πρότυπα που πρέπει να τηρούνται σε κάθε βιομηχανία.

Η STMicroelectronics και η Fieldscale επιτρέπουν πλέον στους πελάτες που χρησιμοποιούν τον STM32 να εξετάσουν μέσω προσομοιώσεων περισσότερα σχέδια αισθητήρων και συστημάτων αφής, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των πρωτοτύπων που χρειάζεται μια εταιρεία για να φτάσει στο βέλτιστο σχέδιο που θα βρεθεί στο τελικό προϊόν, μειώνοντας ταυτόχρονα το ρίσκο και το χρόνο που χρειάζεται για να βγει στην αγορά.

H FieldScale, είναι μια τεχνολογική εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, η οποία αναπτύσσει εργαλεία και λογισμικό προσομοίωσης. Η εταιρεία έχει λάβει χρηματοδοτήσεις το 2015 και το 2016, 150 χιλ. και 550 χιλ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ το 2017 η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο εταιρικό κεφάλαιο της.  Μεταξύ άλλων, η FieldScale, έχει δημιουργήσει το Fieldscale SENSE, την πρώτη παγκοσμίως διαδικτυακή πλατφόρμα ανάπτυξης και σχεδίασης αισθητήρων αφής μέσω προσομοίωσης υψηλής ακρίβειας που βασίζεται στο υπολογιστικό νέφος (cloud computing).

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ