Ονειρικό το νέο κέντρο της Porsche στην Ιταλία

Ένα εκπληκτικό Experience Center, το οποίο θα περιλαμβάνει πίστες, εστιατόρια, καφέ, έκθεση και προσομοιωτή, ετοιμάζει η γερμανική φίρμα στη Βόρεια Ιταλία.
 
Το νέο κέντρο της Porsche κατασκευάζεται στο Autodromo di Franciacorta, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Μιλάνο και τη Βενετία. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και σύμφωνα με την εταιρεία θα ανοίξει τις πύλες του στις αρχές του 2021.
 
Για την κατασκευή του Experience Center, η Porsche επένδυσε το ποσό των 26 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εγκαταστάσεις εκτείνονται σε μία έκταση 607 στρεμμάτων, το οδόστρωμα της πίστας Autodromo di Franciacorta μήκους 2,5 χιλιομέτρων θα στρωθεί με νέα άσφαλτο και σε ένα σημείο του circuit θα τοποθετηθεί γέφυρα.
 
Επίσης, θα δημιουργηθεί πίστα offroad για τα SUV οχήματα, μία ακόμη πίστα για ηλεκτρικά καρτ, καθώς και μία κυκλική διαδρομή χαμηλής τριβής. Το κέντρο θα είναι ανοικτό στο κοινό, με τους επισκέπτες να πραγματοποιούν test drive, να λαμβάνουν μέρος σε μαθήματα οδήγησης, να δοκιμάζουν τον προσομοιωτή και να κάνουν αγώνες με gokart.
Το κτήριο φιλοξενίας 223 τ.μ. θα περιλαμβάνει χώρους φιλοξενίας, εστιατόρια και καφέ. Φυσικά, δεν θα λείπει η έκθεση με τα μοντέλα της φίρμας.
 
Σύμφωνα με την Porsche, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας αναμένεται να επισκεφθούν το υπερσύγχρονο κέντρο περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι.
 
Αυτό θα είναι το όγδοο Porsche Experience Center (PEC). Η διάσημη φίρμα από τη Στουτγάρδη διαθέτει αντίστοιχα κέντρα σε Σίλβερστοουν (Βρετανία), Λε Μαν (Γαλλία), Λειψία και Χόκενχαϊμ (Γερμανία), Σαγκάη (Κίνα), Λος Άντζελες και Ατλάντα (ΗΠΑ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ