26 νεκροί και 40 εκατ. σε καραντίνα στην Κίνα από τον κοροναϊό

Το θέμα του κοροναϊού τις τελευταίες μέρες έχει απασχολήσει αρκετό κόσμο με τα κρούσματα που συμβαίνουν σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει σαν νούμερο ένα προτεραιότητα να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση με διάφορους τρόπους όπου και γενικά κάνει ότι μπορεί ώστε να περιορίσει μέχρι και να εξαλείψει το θέμα.

Κίνα 

Πάνω από 40 εκατομμύρια Κινέζοι βρίσκονται αποκλεισμένοι στις πόλεις τους σήμερα ύστερα από τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν για τον νέο κοροναϊό.

Συνολικά, οι τοπικές αρχές σε 13 δήμους έχουν λάβει μέτρα αποκλεισμού στην περιοχή Ουχάν, μια μητρόπολη 11 εκατ. κατοίκων στην οποία εμφανίστηκε η επιδημία τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η επιδημία έχει προσβάλει 830 ανθρώπους και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26.

Ιαπωνία

Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία αναβάθμισε το επίπεδο προειδοποίησης για μολυσματικές ασθένειες για την κινεζική επαρχία Χουμπέι στη βαθμίδα 3, λέγοντας στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν εκεί λόγω του νέου κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Η πόλη Ουχάν, που θεωρείται το επίκεντρο της επιδημίας, βρίσκεται στην επαρχία αυτή. 

Μη θανατηφόρα κρούσματα σε όλες χώρες

Μη θανατηφόρα κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν εντοπιστεί στην Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και τις ΗΠΑ, κάτι που ώθησε πολλές αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις πτήσεις τους από και προς την Γουχάν.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ