Κινηματογράφος vs Streaming : Ποιο κερδίζει τους νέους;

Από τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα ο κινηματογράφος είναι ένα κομμάτι της ζωής μας όπου μας έχει κάνει να διασκεδάσουμε, να κλάψουμε, να αγωνιούμε, να μαθαίνουμε και να ερωτευόμαστε.

Όμως τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει στη ζωή μας και ένας εναλλακτικός τρόπος για να απολαμβάνουμε τις ταινίες παλιές και καινούργιες και αυτός είναι μέσα από τις streaming υπηρεσίες όπως το Netflix, το Amazon Prime και το Disney +, το οποίο θα έρθει σε λίγο καιρό.

Οι περισσότεροι νέοι έχουν επιλέξει τις streaming υπηρεσίες διότι βλέπουν πολλά περισσότερα πράγματα όπου και όποτε θέλουν όμως αυτό δεν τους αποτρέπει να πάνε να απολαύσουν και μία καινούργια ταινία στον κινηματογράφο.

Η σχέση των streaming υπηρεσιών με τους νέους

Οι νέοι των τελευταίων χρόνων πολλές φορές θέλουν να τα έχουν εύκολα χωρίς να κάνουν πολλά και αυτό τους το προσφέρουν αυτές οι υπηρεσίες διότι έχουν αυτά τα προνόμια.

Το πιο σημαντικό από όλα αυτά είναι ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές σε όλες τις συσκευές τους όπου και αν βρίσκονται όποια στιγμή και αν είναι αυτή. Επίσης τους δίνεται η πρόσβαση σε μία μεγάλη γκάμα ταινιών και σειρών που έχουν κυκλοφορήσει αποκλειστικά για την υπηρεσία ή και υπήρχαν από παλιά στην τηλεόραση και δεν είχαν την δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν, παρά μόνο παράνομα, ενώ τώρα μπορούν να τις ξαναδούν άφοβα. 

Όμως αυτό έχει και το αρνητικό του διότι οι νέοι έχουν την τάση σε αυτό τον τομέα όταν ξεκινάνε κάτι και μπορούν να το συνεχίσουν να θέλουν να το δουν ολόκληρο όπου στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να είναι μια σειρά. Αυτό το φαινόμενο λέγεται binge watching με αποτέλεσμα να τους απορροφάει όλο αυτό και να χάνουν την ροή του χρόνου σπαταλώντας την ώρα τους μπροστά από μία οθόνη.

Οι streaming υπηρεσίες έχουν ένα μεγάλο θετικό και αυτό είναι να μην χρειάζεται να πληρώνουν κάθε φορά που βλέπουν κάτι αλλά να πληρώνουν μία φορά το μήνα και να έχουν τα πάντα σε αντίθεση με τον κινηματογράφο.

Ακόμα οι νέοι πολλές φορές όταν κάνουν κάτι το κάνουν μαζί με παρέα και με την δυνατότητα των streaming υπηρεσιών μπορούν να δουν με τους φίλους τους, την οικογένεια τους ή και την σχέση τους ότι θέλουν μαζί όπου και αν είναι διότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα και μπορούν να ψάξουν να βρουν κάτι που να συμφωνούν για να παρακολουθήσουν. 

Ο έρωτας με τον κινηματογράφο

Ο κινηματογράφος μπορεί να είναι κάτι παλιό αλλά δεν είναι ξεπερασμένο και ακόμα προτιμούν αρκετοί να πηγαίνουν και να κρατάνε αυτού του είδους διασκέδασης ζωντανό ακόμα και οι νέοι.

Μπορεί να ζούμε σε μια δύσκολα οικονομικά εποχή και το εισιτήριο για να παρακολουθήσεις μια ταινία στον κινηματογράφο να είναι ακριβό όμως δεν τον σταματάει τον νέο από το να πηγαίνει και να παρακολουθεί τις ταινίες που θέλει και περίμενε να δει τόσο καιρό. Σε πολλές περιπτώσεις βρίσκουν την εναλλακτική να πηγαίνουν όπως με προσφορές, τα φοιτητικά τους πάσα αλλά και άλλους τρόπους και να πληρώνουν το εισιτήριο στην μισή του τιμή.

Μπορεί να μην υπάρχει μεγάλη γκάμα ταινιών στο να παρακολουθήσουν αλλά υπάρχουν αρκετές ταινίες που περίμεναν να δουν με ανυπομονησία, όπως τις ταινίες τις Marvel που συνδέονται μεταξύ τους, ή κάποιες άλλες που τους έχουν τραβήξει αρκετά το ενδιαφέρον και δεν έχουν την δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν μέσα από τις streaming υπηρεσίες αλλά μόνο στον κινηματογράφο. Αυτό είναι πολύ βασικό διότι μεγάλες ταινίες δεν προβάλλονται στις streaming υπηρεσίες άμεσα επειδή πρέπει να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να είναι διαθέσιμες σε αυτές.

Πολλοί νέοι προτιμούν να παρακολουθούν ταινίες μαζί με μεγάλη παρέα και μπορούν να το κάνουν διότι υπάρχουν μεγάλες αίθουσες που φιλοξενούν αρκετά άτομα κάνοντας έτσι την παρακολούθηση της ταινίας με παρέα καλύτερη λόγω και της ήρεμης ατμόσφαιρας που επικρατεί.

Από την άλλη ποιος δεν λατρεύει την μυρωδιά και την γεύση των φρέσκων ποπ κορν και την δροσιά του μεγάλου αναψυκτικού απολαμβάνοντας την ταινία. Παρά το ότι είναι ακριβά και αρκετοί φέρνουν από το σπίτι τους ή αγοράζουν από το περίπτερο, οι νέοι ποτέ δεν θα προσπεράσουν την ευκαιρία να συνοδεύσουν την ταινία τους με αυτή την απόλαυση γιατί ταινία χωρίς τα ποπ κορν και το αναψυκτικό του κινηματογράφου δεν γίνεται.

Ο κινηματογράφος παρά τα όσα χρόνια περάσουν έχει μεγαλώσει πολλές γενιές με τις περιπέτειες και τις ιστορίες που προβάλει στις οθόνες του και πολλοί νέοι προτιμούν να πηγαίνουν εκεί γιατί απολαμβάνουν την θέα της μεγάλης εικόνας και την απόλαυση του “ζωντανού” ήχου που τους προσφέρει. Αλλά αυτό που τους κρατάει περισσότερο είναι η αγωνία σε ταινίες που έχουν συνέχεια και συζητούν για αυτές μετά την προβολή αυτής που μόλις είδαν για το τι περιμένουν να γίνει αλλά και κυρίως αν την απόλαυσαν.

Η επιλογή των νέων ανάμεσα στις streaming υπηρεσίες και τον κινηματογράφο

Παρ όλη την ευκολία παρακολούθησης και την γκάμα ταινιών που έχουν οι streaming υπηρεσίες αλλά και το θέαμα του κινηματογράφου οι νέοι δεν έχουν κάτι αγαπημένο διότι απολαμβάνουν και τα δύο ανάλογα με το τι προτιμούν εκείνη την στιγμή.

Μπορεί οι streaming υπηρεσίες να έχουν εισέλθει για τα καλά στη ζωή των νέων αλλά αυτό που θα τους κρατάει ακόμα προσηλωμένους στις θέσεις τους και θα απολαμβάνουν είναι ο κινηματογράφος και είναι κάτι δύσκολο για να ξεπεραστεί τόσο εύκολα όσες προσπάθειες και αν γίνουν από τις εταιρείες που έχουν αυτές τις υπηρεσίες και προσφέρουν κάθε μήνα περισσότερο υλικό για παρακολούθηση.

Οι νέοι θα επιλέγουν πάντα αυτό που θέλουν εκείνη την ώρα που το θέλουν και φυσικά ανάλογα με την όρεξη τους. 

Πάντα για εκείνους το ένα θα έχει κάτι παραπάνω που δεν έχει το άλλο και αυτό το κάνει αρκετά ενδιαφέρον γιατί το σημαντικό είναι ότι απολαμβάνουν και τα δύο στον ίδιο βαθμό είτε μόνοι είτε με παρέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ