Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, ευτυχώς

Όπως είναι φυσικό και λογικό, το φωτεινό μέλλον της χώρας, έρχεται από τα παιδιά

Την Παρασκευή που μας πέρασε, κυκλοφόρησε στο ελληνικό διαδίκτυο μια ταινία-ντοκιμαντέρ, η οποία μας έδειξε ότι υπάρχει σε αυτό τον τόπο μέλλον και ελπίδα. 

Μας έδειξε ότι η χώρα μας δεν είναι μόνο πολίτες και επαγγελματίες που ψάχνουν να βρουν τρόπο να εφεύρουν “λέσχες καπνιστών” και που δεν περιμένουν τα καινούργια ΕΣΠΑ να προσπαθήσουν να  “φάνε” ότι μπορούν. Ότι υπάρχουν κάποιοι που δε θέλουν να οδηγούν στην ΛΕΑ, που σέβονται τον διπλανό τους και έχουν στο μυαλό τους τη επόμενη μέρα.

Όπως είναι φυσικό και λογικό, το φωτεινό μέλλον της χώρας, έρχεται από τα παιδιά. Τα παιδιά και μια μερίδα φωτισμένων δασκάλων, οι οποίοι κόντρα σε όλους και όλα, πολλές φορές με δικά τους έξοδα και θυσίες του προσωπικού τους χρόνου, ωθούν τα παιδιά να περάσουν τα όρια τους.

Και φυσικά, έρχεται από κάποιους γονείς οι οποίοι δεν αρκούνται στην συμβατική βιομηχανοποιημένη γνώση των σχολείων, αλλά δίνουν στα παιδιά τους όραμα και στήριξη για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Ο λόγος για την ταινία-ντοκιμαντέρ Robokids η οποία βγήκε από την Cosmote, η οποία στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνική αποστολή στη Ολυμπιάδα Ρομποτικής που έγινε φέτος στην Ουγγαρία. 

Η προβολή της προσπάθειας παιδιών και καθηγητών, οι οποίοι φέτος μαζί με την Ρωσία κέρδισαν τα περισσότερα μετάλλια σε μια διοργάνωση που η Ελλάδα έθεσε την καλύτερη μέχρι τώρα παρουσία της, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου ντοκιμαντέρ. Ακολουθεί τη πορεία παιδιών, καθηγητών και γονιών, την αγωνία και τις χαρές, το άγχος και τον θρίαμβο χωρίς μελοδραματισμούς.

Μια ταινία της Cosmote για την προσπάθεια μερικών παιδιών να πετύχουν κάτι παραπάνω από όσα η καθημερινότητα τους επιβάλλει και να κυνηγήσουν το όνειρο. Και να το πιάσουν.

Αυτό που πέτυχε η ταινία, δεν είναι το προφανές. Δεν είναι η καταγραφή της προσπάθειας μερικών παιδιών.

Είναι η λάμψη στα μάτια του γιου μου και μερικών φίλων του που το έβλεπαν μαζί, που αγωνιουσαν με τα παιδιά και πανυγήρισαν μαζί τους στο τέλος. Είναι οι παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια και η προσπάθεια μετά να φτιάξουν μαζί κάτι αντίστοιχο. 

Είναι τα γεγονός ότι σε όλη τη χώρα, πολλά παιδιά είχαν την ίδια αντίδραση και σε μερικά χρόνια, με την κατάλληλη βοήθεια από σχολείο και σπίτι η ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής θα είναι ακόμα καλύτερη. Και τότε ομάδες, καθηγητές, γονείς αλλά και η Cosmote που στηρίζει τόσο καιρό τον θεσμό, θα είναι διπλά περήφανοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ